¨ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ¨

Εφ. Χουριέτ 13-9-2011

Έκτακτη ανακοίνωση από τον υπουργό εσωτερικών

 Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν δήλωσε πως η χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. 

Ο Σαχίν συναντήθηκε στο γραφείο του με την υπουργό Μετανάστευσης-Προσφύγων και Ενσωμάτωσης της Γερμανίας Μαρία Μπόμερ και τους Γερμανούς βουλευτές που την συνόδευαν.

Όταν μετά την συνάντηση ο Σαχίν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ρωτήθηκε σχετικά με το τι γίνεται με την χερσαία επιχείρηση πέραν των συνόρων, ανέφερε πως η χερσαία επιχείρηση μπορεί να γίνει σε κάθε στιγμή και ότι σε αυτό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στρατιωτικοί και αστυνομικοί .

Συνέχισε λέγοντας : ¨Δηλαδή στον χερσαίο τομέα δεν υπάρχει κάποιο κενό. Οι αξιωματούχοι μας συνεχώς επιχειρούνε στην ξηρά. Εάν πρόκειται φυσικά για χερσαία επιχείρηση πέραν των συνόρων, αυτό είναι διαφορετικό θέμα, αυτό πρέπει να το αξιολογήσουμε. Αλλά εντός των εδαφών μας οι χερσαίες επιχειρήσεις, ο έλεγχος εδάφους και ο αγώνας με το έγκλημα και τους εγκληματίες συνεχίζεται. Όσον αφορά την πέραν των συνόρων επιχείρηση, όπως έγινε και με την αεροπορική έτσι και με την χερσαία, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σε σύνδεση με τις συνομιλίες που γίνονται με γειτονικές χώρες¨.

………………..

………………..