ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Eφ. Χουριέτ 20-9-2011

Ισραηλινή πρόταση για βάσεις προς την Ελλάδα

Λέγεται ότι το Ισραήλ πρότεινε στην Ελλάδα ¨Εάν η Τουρκία επιχειρήσει οτιδήποτε στρατιωτικής φύσεως να χρησιμοποιήσω τις βάσεις σου, και τα αεροπλάνα μου να σταθμεύουν στις βάσεις σου¨.

 Μια από τις πιο σοβαρές εφημερίδες της Ελλάδας η Καθημερινή ανέφερε πως η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ ζήτησε από τη Αθήνα, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ¨απόκοτη στρατιωτική προσπάθεια¨ είτε στην περιοχή του Καστελόριζου είτε στο οικόπεδο με την ονομασία Αφροδίτη στα νότια της Κύπρου, ν μπορούνε τα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να σταθμεύουν σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ στην είδηση της αναφέρει πως η εφημερίδα Καθημερινή σχολιάζει το Ισραηλινό αίτημα ως ¨μια πρόταση πολύ προχωρημένη¨.

Με βάση την ελληνική εφημερίδα η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην ελληνική κυβέρνηση. Κάποια μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου αντέδρασαν στην πρόταση, ενώ κάποιοι υπουργοί είπαν πως ¨Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις που θα πάρουμε, πρέπει να έχουμε κόκκινες γραμμές απέναντι στα αιτήματα του Ισραήλ¨.

¨ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΑΓΚΥΡΑ¨

Επίσης η εφημερίδα μεταφέρει ότι η Άγκυρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από την στρατηγική προσέγγιση της Αθήνας με το Ισραήλ

…………..

…………..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone