ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Εφ. Χουριέτ 15-8-2011

Το ραντάρ στο Κιούρετζικ, ο κυνηγός στην Ρουμανία

 Συμφωνήθηκε πως το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης του αντιπυραυλικού συστήματος του ΝΑΤΟ που θα στηθεί στην Τουρκία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα εγκατασταθεί στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε χτες εξ ονόματος της Τουρκίας από τον υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και εξ ονόματος των ΗΠΑ από τον πρέσβη Φράνσις Ριτσιαρντόνε. Προς το παρόν η Μαλάτια που φιλοξενεί το μεγαλύτερο ραντάρ αεράμυνας του ΝΑΤΟ, με την ίδρυση και του νέου αντιπυραυλικού συστήματος θα είναι σαν μια βάση του ΝΑΤΟ. Ως αποτέλεσμα του μνημονίου που υπογράφηκε χτες το πρωί από το υπουργείο εξωτερικών, η Τουρκία, θα διασφαλίζει έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση που το Ιράν -όσο και αν δεν κατονομάζεται επίσημα το όνομα της χώρας- εξαπολύσει πυραυλική επίθεση προς την Δύση καθώς και την ταχύτατη λήψη μέτρων από το κέντρο διοίκησης που θα στηθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Η βάρδια αρχίζει το 2020

Ανακοινώθηκε πως οι συμπληρωματικοί του συστήματος πύραυλοι-κυνηγοί θα στηθούνε στην Ρουμανία. Η συμφωνία για το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του σχεδίου ¨Πυραυλική Ασπίδα¨ που είναι οι πύραυλοι-κυνηγοί, υπογράφηκε προχτές στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλλαρι Κλίντον και τον Ρουμάνο ομόλογο της Τεοντόρ Μπακόνσκι. Η βάση Ντεβέ-Σέλου που είναι στα παράλια της Μαύρης Θάλλασας θα εκσυγχρονιστεί και οι πρώτοι 20 κυνηγοί-πύραυλοι SM-3 θα εγκατασταθούνε εκεί το 2015. Η δυνατότητα επαγρύπνησης της βάσης θα αρχίσει από το 2020. Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την εγκατάσταση του σταθμού ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων, το ραντάρ αυτό θα στοχοποιεί τους εχθρικούς πυραύλους οι οποίοι θα καταρρίπτονται από τους πυραύλους-κυνηγούς που θα εκτοξεύονται από την Ρουμανία.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone