ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΟΤΑ

Εφ. Ταράφ 5-9-2011

249 επιχειρήσεις για λαθραία ποτά

 Μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών , πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδο σε 249 σημεία που ανήκαν σε 150 επιχειρήσεις σε 17 νομούς.

 Οι ομάδες του υπουργείου Οικονομικών που ενεργοποιήθηκαν μετά από την εντολή του υπουργού και στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στα λαθραία ποτά, οργάνωσαν ταυτόχρονη έφοδο σε 249 σημεία που ανήκαν σε 150 επιχειρήσεις σε 17 νομούς.

Με βάση τις πληροφορίες από το Τμήμα Εσόδων, πριν αν γίνουν οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν συσκέψεις με την συμμετοχή φορολογικών ελεγκτών και των άλλων σχετιζόμενων φορέων. Μετά την σημαντική αύξηση στις πωλήσεις λαθραίων ποτών, αποφασίστηκε να ενταθούνε οι έλεγχοι που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς. Μετά τις συσκέψεις αποφασίστηκε να γίνει ταυτόχρονη έφοδος σε εισαγωγείς ποτών ώστε να γίνει έλεγχος αποθεμάτων καθώς και των ταινιών πάνω στα μπουκάλια.

Στην επιχείρηση που έγινε σε 17 νομούς μετείχαν 168 φορολογικοί ελεγκτές, 340 άτομα από το προσωπικό του τμήματος εσόδων, ενώ συμμετείχαν και αστυνομικοί. Ο έλεγχος έγινε σε 249 σημεία που συνδεόταν με 150 εταιρίες σε 17 νομούς, και περιλάμβανε έλεγχο σε υποκαταστήματα και αποθήκες εταιριών που εισάγουν αλκοολούχα ποτά. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν λαθραία ποτά, ενώ φάνηκε ότι τα στοιχεία που είχαν δώσει κάποιες εταιρίες δεν συμφωνούσαν με τις ταινίες ασφαλείας που κατείχαν.

Αρμόδιοι του Τμήματος Εσόδων που έκαναν καταμέτρηση, ενώ ταυτόχρονα έλεγχαν και τις ταινίες ασφαλείας έδωσαν τις εξής πληροφορίες : ¨ Με φορητή συσκευή γινόταν έλεγχος αν η ταινία ασφαλείας ήταν νόμιμη ή πλαστή, ενώ ελεγχόταν και αν τα αναγραφόμενα συστατικά ήταν όντως αυτά που υπήρχαν μέσα στα μπουκάλια. Τα ακατάλληλα προϊόντα κατασχέθηκαν¨.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone