¨ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ¨….

Εφ. Ραντικάλ 3-9-2011

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Μεσόγειο !

Η κυβέρνηση των Ρωμιών που ετοιμάζεται να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενη στην προειδοποίηση της Τουρκίας για το θέμα αυτό χρησιμοποίησε τη φράση ¨ Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα καταστεί όμηρος των τουρκικών απειλών¨.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Μιλώντας στο Κυπριακό ραδιόφωνο ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της κυβέρνησης των Ρωμιών Χριστόφια Χρήστος Χριστοφίδης, χαρακτήρισε ως ¨απολύτως απαράδεκτες απειλές¨ τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με την πρόθεση της Νότιας Κύπρου να κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στην δήθεν ΑΟΖ.

Ο Χριστοφίδης στην δήλωση του στο ράδιο ανέφερε πως ¨Οι δηλώσεις της Άγκυρας αποτελούν πρόκληση για τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι δύο οργανισμοί, τόνισε πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις τουρκικές απειλές. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να καταστεί όμηρος των τουρκικών απειλών. Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο¨.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ

Ένα από τα πέντε μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την έκθεση του ΟΗΕ ήταν ότι ¨ Η Τουρκία ως κράτος που έχει το μεγαλύτερο μήκος ακτών στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πάρει κάθε μέτρο που θα κρίνει αναγκαίο για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο¨.

 

Σχόλιο : Η εφημερίδα Σαμπάχ χαρακτηρίζει μάλιστα αυτή την δήλωση Χριστοφορίδη ως ¨θρασεία απειλή¨. Άραθα-μάραθα….