ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ ΤΟ ROJ-TV

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 24-8-2011

Δόθηκαν υποσχέσεις στον Εγεμέν Μπαγίς σχετικά με το Roj TV

 ΑΓΚΥΡΑ – Ο υπουργός-αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς ζητώντας από την Δανία να τηρήσει τις υποσχέσεις της για κλείσιμο του καναλιού Roj TV δήλωσε πως ¨ Εμείς δίνουμε σημασία στις υποσχέσεις των φίλων και συμμάχων μας αλλά πλέον καιρός οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη¨.

 Με βάση την είδηση του πρακτορείου Αναντολού ο υπουργός-αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς, μετά την συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον πρεσβευτή της Δανίας Όλε Έγκμπεργκ Μίκελσεν, προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την συνεχιζόμενη δίκη του καναλιού Roj TV.

Ο Μπαγίς ανέφερε ότι με λύπη του διαπιστώνει ότι μια σύμμαχος χώρα όπως η Δανία επιτρέπει ¨ακόμη στο κανάλι Roj TV¨ να εκπέμπει, και είπε πως του δόθηκαν υποσχέσεις σχετικά με το κλείσιμο του καναλιού, με αυτά τα λόγια :

¨Στην Δανία υπάρχει μια πολύ ωραία παροιμία : Οι υποσχέσεις πεθαίνουν στην πατρίδα τους και οι άνθρωποι από την πείνα. Εμείς δίνουμε σημασία στις υποσχέσεις των φίλων και συμμάχων μας αλλά πλέον καιρός οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη¨.

Τα λόγια αυτά του Εγεμέν Μπαγίς επιβεβαιώνουν το γεγονός σχετικά με τις φήμες για τα παζάρια που έγιναν κατά την εκλογή του τέως Δανού πρωθυπουργού Άντερς Φογκ Ρασμούσεν στην θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, και αφορούσαν το κλείσιμο του καναλιού Roj TV.Σε έγγραφο του αμερικανικού ΥΠΕΞ που διέρρευσε στα Wikileaks αναφερόταν καθαρά πως η Δανία για να πετύχει την τουρκική στήριξη για την εκλογή του Ρασμούσεν είχε υποσχεθεί το κλείσιμο του καναλιού Roj TV.

 Σχόλιο : Το Roj TV αποτελεί την φωνή των Κούρδων μαχητών. Για αυτό και η Τουρκία καταβάλει δικαστικό αγώνα στην Δανία (όπου έχει έδρα το κανάλι)  για να μπορέσει να το κλείσει. Φυσικά δεν αρκείται μόνο στα δικονομικά μέτρα για να το πετύχει…

Και μη ρωτήσετε τι πήραμε εμείς με την εκλογή του Ρασμούσεν. Το γνωστό… 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone