ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Eφ. Ραντικάλ 17-8-2011

Ισραήλ : Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από την Τουρκία για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά.

 ΤΕΛ ΑΒΙΒ – Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου λίγες μέρες πριν την δημοσίευση της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για την επίθεση στο στόλο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 8 Τούρκων, είπε στην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλλαρυ Κλίντον ότι η χώρα του δεν θα ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία. Με βάση την εφημερίδα Χααρέτζ ο Νετανιάχου το ανέφερε στην Κλίντον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη. Επίσης της ανέφερε πως το Ισραήλ δεν προτίθεται χάριν της εναρμόνισης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας να αποδεχτεί ένα πρόχειρο κείμενο.

……….

 

Αγιαλόν : ¨Να ζητήσουμε συγνώμη ; Θεός φυλάξει¨

 

Η εφημερίδα Χααρέτζ παραθέτει επίσης τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Μοσέ Αγιαλόν σχετικά με μια πιθανή συγγνώμη του Ισραήλ.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμμα Λικούντ είπε : ¨ Να ζητήσουμε συγγνώμη ; Θεός φυλάξει. Η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι κάτι που συζητιέται μόνο στο δρόμο από τους ανθρώπους, έχει και στρατηγική σημασία. Όταν μετά ο Ερντογάν θα λέει πως μας γονάτισε, θα φαίνεται ως ο ηγέτης στην περιοχή. Μετά την συγγνώμη μας δε θα μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

…………………