ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

Εφ. Ραντικάλ 25-7-2011

Το ¨Σκαντζόχοιρος¨ καθοδόν για Ιράκ και Αφγανιστάν

Το βαλλιστικά θωρακισμένο και ανθεκτικό στις νάρκες όχημα ¨Σκαντζόχοιρος¨ της BMC που συνεχίζει να παραδίδεται στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετράει μέρες για την εξαγωγή του.

Αναφέρεται ότι το πρώτο ανθεκτικό στις νάρκες όχημα που παρήχθη στην Τουρκία από την BMC, μετά από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) σύντομα θα χρησιμοποιηθεί από τους στρατούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Σχεδίων της Αμυντικής Βιομηχανίας Ναντί Πόστογλου ανέφερε ότι η BMC παράγει στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας από το 1972, πως ακόμη υπηρετούνε στις ΤΕΔ περίπου 5 χιλιάδες οχήματα της, και ότι τα οχήματα της χρησιμοποιούνται σε άλλους 10 στρατούς του κόσμου.

Ο Πόστογλου δήλωσε πως η BMC μετά από προσπάθειες 6 ετών ανέπτυξε ένα όχημα που διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά από τα ανατίστοιχα οχήματα που χρησιμοποιούν οι χώρες του ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, πως έχει αρχίσει η παραγωγή του, καθώς και η χρήση του από τον τουρκικό στρατό.

Ο Πόστογλου ανέφερε ότι από τα 500 οχήματα που παρήγγειλαν οι ΤΕΔ, έχουν παραδοθεί τα 150 και πως κάθε μήνα συνεχίζεται η παράδοση ενός καθορισμένου αριθμού οχημάτων.

Ανέφερε πως είναι κατά 70% εγχώριο, πως αντιμετωπίζει μια σημαντική ανάγκη του τουρκικού στρατού, πως διαθέτει προστασία όχι μόνο απέναντι στις νάρκες αλλά και βαλλιστική προστασία, και πως οι επιτυχίες του ¨Σκαντζόχοιρου¨ προκαλούνε ικανοποίηση.

………………..