ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

 Εφ. Μιλλιέτ 21-8-2011

Ψύχραιμος μανιακός !

Ο τύπος της Βόρειας Ιρλανδίας μετέφερε σε πρωτοσέλιδα του την φρίκη του σερβιτόρου Ρ.Τ. ο οποίος σκότωσε την Μάριον Γκράχαμ και την φίλη της Κάθυ Ντίνσμορ επειδή η πρώτη ήταν ενάντια στον γάμο του με την κόρη της. Η εφημερίδα Ντέιλι Μίρορ χαρακτηρίζει τον Ρ.Τ. ως ¨ψύχραιμο μανιακό¨.

 Σοκ προκάλεσε σε Αγγλία και Ιρλανδία η άγρια δολοφονία δύο Β. Ιρλανδέζων γυναικών στο Κουσάντασι του Αίδινίου. Οι εφημερίδες μετέφεραν στα πρωτοσέλιδα τους την φρίκη του σερβιτόρου Ρ.Τ. ο οποίος σκότωσε την Μάριον Γκράχαμ και την φίλη της Κάθυ Ντίνσμορ επειδή η πρώτη ήταν ενάντια στον γάμο του με την 15χρονη κόρη της Σάνον.

Η Ντέιλι Μίρορ έχει τίτλο ¨Δώσε άδεια για γάμο με την κόρη σου αλλιώς πεθαίνεις¨, ενώ χαρακτηρίζει τον Ρ.Τ. ως ¨ψύχραιμο μανιακό¨. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βόρειας Ιρλανδίας η Μπέλφαστ Τέλεγκραφ έχει όλη την πρώτη της σελίδα σχετικά με την φρικιαστική δολοφονία.

Ιρλανδοί βουλευτές μετά την δολοφονία προειδοποίησαν τους πολίτες τους που παραθερίζουν στην Τουρκία. Ο Τζίμ Γουέλς του Δημοκρατικού κόμματος της Β.Ιρλανδίας δήλωσε πως ¨ Για αυτούς τους ανθρώπους το να παντρευτούνε νέες γυναίκες είναι κάτι σαν να κερδίζουν το λότο. Διότι το βλέπουν ως οδό διαφυγής από την αφόρητη φτώχεια τους. Έστω και αν κάποιες από τις σχέσεις των διακοπών είναι αληθινές, οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Η βουλευτής Κάρεν Μακντέβιτ ανέφερε ότι σοκαρίστηκε από την είδηση και είπε ότι ¨Έχω και εγώ μια 15χρονη κόρη. Σκεπτόμενη αυτά που έζησε η Σάνον στην Τουρκία κόντεψε να σπάσει η καρδιά μου.

¨Δεν ενέκρινα την σχέση της¨

Χτες ο πατέρας της Σάνον ο Ρέιμοντ Μακγκίνες ήρθε στην Τουρκία για να παραλάβει την κόρη του που έχει τεθεί υπό την προστασία των αρμοδίων της Ιρλανδικής πρεσβείας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο είπε ότι ποτέ δεν ενέκρινε την σχέση της κόρης του που είχε αρχίσει πέρσι το καλοκαίρι, και ανέφερε ότι ¨ Είχε κάτι πάνω του που δεν ήταν σωστό¨. Η αγγλική Ντέιλι Μίρορ έγραψε ότι η μητέρα της Σάνον η Μάριον ήταν παντρεμένη με Κούρο επιχειρηματία και ότι περνούσε τα καλοκαίρια της στην Τουρκία.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι εφημερίδες γράφουν πως η οικογένεια είχε και στο παρελθόν ανάλογη τραγωδία, όταν η αδερφή της Σάνον είχε δολοφονηθεί από τον πρώην φίλο της.

Δήθεν τις πήγε να γλεντήσουν

Αποκαλύφθηκε ότι σε δασώδη περιοχή του χωριού Γκιόκντερέ του Μπουτζά της Σμύρνης οι Ιρλανδές Μάριον Γκράχαμ και Κάθυ Ντίνσμορ που είχαν πάει να γλεντήσουν δολοφονήθηκαν με μαχαίρι. Στην κατάθεση του στην αστυνομία ο 17χρονος Ρ.Τ. είπε πως στις γυναίκες είχε πει πως ¨Ο φίλος μου έχει κέντρο διασκέδασης στην Σμύρνη. Εκεί θα σας πάω¨, και αφού τις πήγε εκεί τις σκότωσε.

Από τα στοιχεία του τόπου εγκλήματος φαίνεται ότι ο Ρ.Τ. σκότωσε πρώτα την Μάριον Γκράχαμ (54) που δεν επέτρεπε να παντρευτεί την κόρη της την Σάνον Γκράχαμ. Ακολούθως κυνήγησε την Κάθι Ντίνσμορ που είχε δει τον φόνο και μετά από 20 μέτρα την έπιασε και την σκότωσε μαχαιρώνοντας την.

Ο Ρ.Τ. στους αστυνομικούς είπε ότι ¨Θα παντρευόμασταν και θα ζούσαμε στην Ιρλανδία. Ξόδεψα πολλά χρήματα. Ήταν ενάντιοι στον γάμο μας. Και εγώ τις ξεγέλασα λέγοντας πως ¨ένας φίλος μου έχει κέντρο διασκέδασης στην Σμύρνη, εκεί θα σας πάω¨ , και αφού τις πήγα εκεί τις σκότωσα.

Στα σώματα των δύο γυναικών βρέθηκαν πάνω από 15 μαχαιριές. Μαχαιριές διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν και στον λαιμό των δύο γυναικών.

Σχόλιο : Ο δικηγόρος του 17χρονου είπε πως θα υποβάλλει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου να κρατηθεί ο πελάτης του, διότι επρόκειτο -είπε- για νόμιμη άμυνα !!!!!