ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 20 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ¨ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ¨

Εφ. Ραντικάλ 18-7-2011

¨Καλωσήρθατε¨ είπε και αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλακής

 Ο καλλιτέχνης Γιλμάζ Ντουνέν ο οποίος υποδεχόμενος τους ΠΚΚδες που είχαν εισέλθει στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη του Χάμπουρ, τους είχε πει ¨Καλωσήρθατε¨, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων.

 ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ –Ποινή 20 χρόνων φυλάκισης αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης Γιλμάζ Ντουνέν μετά από μήνυση που υποβλήθηκε στο 6ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ. Το 2009 κατά την υποδοχή στο Ντιγιαρμπακίρ των μελών του ΠΚΚ που είχαν εισέλθει μέσω της συνοριακής πύλης του Χάμπουρ τους είχε πει στα κουρδικά ¨Καλώς ήρθατε στην πρωτεύουσα των καρδιών¨.

Και ενώ ο Ντουνέν είπε στους εισαγγελείς πως είχε πει στους ΠΚΚδες ¨καλωσήρθατε¨, πρόσθεσε πως ¨Ως καλλιτέχνες είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι μπορούμε για την επίτευξη μιας μόνιμης ειρήνης στην Τουρκία και για την αδερφοσύνη των λαών. Και αύριο προς χάριν της επικράτησης της ειρήνης, πάλι αν γινόταν το ίδιο, πάλι το ίδιο θα κάνουμε¨.

Ο Γιλμάζ Ντουνέν απευθυνόμενος από σκηνής στις 19 Οκτωβρίου 2009 στα μέλη του ΠΚΚ που μετά από έκκληση του Οτζαλάν είχαν έρθει στην Τουρκία από το Ιράκ τους είπε στα κουρδικά : ¨ Ήρθατε μετά από αίτημα του κυρίου Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ήρθατε για μια μόνιμη ειρήνη. Καλωσήρθατε στην πρωτεύουσα των καρδιών¨. Λόγω αυτής της κουβέντας, του ασκήθηκε δίωξη για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨ και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνων.

………………