ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑ

Εφ. Ραντικάλ 22-8-2011

Μπήκε στη φυλακή στη θέση του άντρα της διότι υπέγραψε έγγραφο χωρίς να το διαβάσει

Γυναίκα στην Καισάρια κατέληξε στην φυλακή όταν λόγω χρεών του άνεργου άντρα της υπέγραψε χωρίς να διαβάσει κατασχετήριο που ήρθε στο σπίτι τους.

ΚΑΙΣΑΡΙΑ – ο Νεσίν Αμπραβτζί (39) δηλώνει πως όταν 2 χρόνια πριν έμεινε άνεργος δεν μπορούσε να πληρώσει για 18 μήνες το ενοίκιο των 250 λιρών που πλήρωνε για το διαμέρισμα που νοίκιαζαν στην συνοικία Σαντάκτεπέ.

Έτσι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους έβγαλε με δικαστική απόφαση. Ο Αμπραβτζί συνεχίζει λέγοντας : ¨Ενώ συνεχιζόταν η δίκη βρήκα δουλειά σε μια μεταφορική εταιρία και προσπάθησαν να συμφωνήσω με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού υποσχόμενος πως θα τον πληρώσω. Δεν το δέχτηκε και μας έβγαλε έξω. Κι εμείς νοικιάσαμε στην ίδια συνοικία ένα παράπηγμα. Προέβη σε κατάσχεση σε βάρος μας για το συνολικό χρέος των 4.800 λιρών.

Δικαστικοί επιμελητές που ήρθαν σπίτι μου μαζί με τον δικηγόρου του ιδιοκτήτη του σπιτιού, κατέγραψαν την γυναίκα μου Νουρτέμ ως φύλακα των πραγμάτων του σπιτιού και την έβαλαν να υπογράψει δήλωση ότι θα πληρώσει αυτή. Η γυναίκα μου υπογράφοντας χωρίς να διαβάσει ανέλαβε τα χρέη μου. Φυσικά καθώς δεν πλήρωσε το χρέος βγήκε δικαστική απόφαση για φυλάκιση 3 μηνών. Στις 11 Αυγούστου ήρθαν αστυνομικοί και την μετέφεραν στις φυλακές. Μάλιστα την προηγούμενη μέρα, ο μικρός μας γιος ο Φιράτ έπαθε σκωληκοειδίτιδα και μπήκε στο νοσοκομείο. Πάθαμε σοκ όταν την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει στο νοσοκομείο ήρθαν οι αστυνομικοί και την πήραν. Το ένα πάνω στο άλλο ήρθαν. Έμεινα εγώ έξω με δύο παιδιά και η γυναίκα μου μπήκε φυλακή¨.

Ο Αμπραβτζί που εδώ και 10 μέρες είναι και μητέρα και πατέρας, λέει πως ¨Τους είπα πως το χρέος είναι δικό μου, αφήστε τη σύζυγο μου, να μπω εγώ μέσα, αλλά δεν δέχτηκαν. Έψαξα τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη για συμβιβασμό αλλά θέλει 2-3 χιλιάδες λίρες. Δεν έχω κανέναν να αφήσω τα παιδιά. Μη μπορώντας να τα αφήσω δεν μπορώ και να πάω να δουλέψω. Τα χάσαμε, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε¨.