ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ BTDD ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Εφ. Μπιρλίκ 23-8-2011

ΒΤDD : Μια απόφαση που δεν μπορεί να γίνει δεκτή

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της θητείας των Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου σε Ξάνθη και Διδυμότειχο αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22-8-2011

Η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, στις 2 Αυγούστου 2011 αποφάσισε την παράταση των καθηκόντων έως τον Αύγουστο του 2021 για τους διορισμένους μουφτήδες Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου στην Ξάνθη και Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου στο Διδυμότειχο, και δημοσίευσε τη σχετική απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 5 Αυγούστου 2011.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα η θητεία των διορισμένων μουφτήδων Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου στην Ξάνθη και Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου στο Διδυμότειχο, παρατάθηκε για άλλα δέκα χρόνια.

Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας που παραβλέποντας το αίτημα της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας να αναλάβουν καθήκοντα ο μουφτής Ξάνθη Αχμέτ Μέτε και ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, αντί να παράξει λύση παρέτεινε τις θητείες των Τζεμαλί Μέτσο, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, και Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και παράλληλα αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει η Τουρκία να λύσει –ακόμη και παραβλέποντας την ίδια νομοθεσία- τα θέματα της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

Η προσέγγιση αυτή που ματαίωσε τις ελπίδες και προσδοκίες αυτών που παρατηρούνε την ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, είναι φανερό πως δεν θα συμβάλει σε επίλυση θεμάτων.

Για αυτό το λόγο αντί να γίνεται δεκτό ως λύση το αδιέξοδο, πρέπει η ανταπόκριση στην προσδοκία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που ζει στην Ελλάδα να αντιμετωπίζεται ως κέρδος τόσο για την μειονότητα όσο και για την πλειονότητα.

Η δυνατότητα να εκλέξει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης τον θρησκευτικό της ηγέτη θα αποτελέσει ένα κέρδος για την πολιτική της Ελλάδας. Για αυτό καλούμε τους αρμόδιους και των δύο πλευρών να συναντηθούνε σε ένα τραπέζι και να βρούνε λύση. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει άλλη οδός η οποία να γίνει αποδεκτή κοινωνικά

Δηλώνουμε με σεβασμό προς την κοινή γνώμη ότι λύσεις πέραν των διεθνών συνθηκών, δεν θα ικανοποιήσουν την κοινότητα και την κοινή γνώμη και αποτελούνε προσεγγίσεις που δεν συμβάλλουν στην Τουρκοελληνική και περιφερειακή ειρήνη.

Πρόεδρος- Δικηγόρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ

Γ.Γ. – Δικηγόρος Νετσμετίν Χουσείν

Σχόλιο : Ακούστε τον βρε τον άνθρωπο, καλόβουλος είναι. Να δείτε και την σημαία  της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης που είχε πίσω του όταν εξελέγη πριν από μικρό διάστημα….

 

 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email