Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

Εφ. Ραντικάλ 28-7-2011

Το κράτος την προστάτεψε μόνο 5 μέρες

Η 26χρονη Σεβντά Καντεκίν που είχε μαχαιρωθεί στα Άδανα από τον άντρα της Μπιλάλ Καντεκίν όταν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό αστυνομική προστασία. Η αστυνομία αν και δεν είχε μπορέσει να συλλάβει τον Μπιλάλ Καντεκίν, άφησε την Σεβντά στο σπίτι της μητέρας της.

Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Αλληλεγγύης Αδάνων (AKDAM) Τζιντέμ Ακτσά αντέδρασε λέγοντας : ¨Μα πόση βία ακόμη πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια για να τεθεί υπό κρατική προστασία ;¨.Η Σεβντά περιέγραψε ότι ακόμη από τον δεύτερο μήνα του γάμου αντιμετώπιζε  βία λόγω ζήλειας, πως είχε παρά το ότι είχε καταφύγει 4 φορές στον εισαγγελέα, ο άντρας της δεν είχε μπει φυλακή, και πως δεν θέλει να ζει με το φόβο του θανάτου.

Έδωσε λεφτά στον γιό του κι έμαθε το μέρος

Στις 23 Ιουλίου ο άνεργος Μπιλάλ Καντεκίν, ψάχνοντας την διεύθυνση του σπιτιού όπου έμενε η γυναίκα του που πριν από 2 μήνες είχε εγκαταλείψει το σπίτι, είδε μπροστά σε μια πολυκατοικία τον 5χρονο γιο τους να παίζει και δίνοντας του 10 λίρες έμαθε την διεύθυνση του σπιτιού όπου είχε πάει να καθαρίσει η Σεβντά Καντεκίν. Την ώρα που κατέβαινε την μαχαίρωσε στην πλάτη, στο αριστερό αυτί και στο αριστερό χέρι. Η νέα κοπέλα έτρεξε 200 μέτρα φωνάζοντας ¨βοήθεια¨ και την έσωσαν οι διερχόμενοι. Ο σύζυγος της έφυγε από το χώρο της επίθεσης.

Χτες μετά από νοσηλεία πέντε ημερών στο νοσοκομείο και υπό την προστασία 2 αστυνομικών πήρε εξιτήριο. Ομάδα της αστυνομίας την παρέλαβε και την άφησε στο σπίτι της μάνας της στην ίδια περιοχή. Τότε η Σεβντά Καντεκίν είπε στους αστυνομικούς : ¨Που πάτε και με αφήνετε ; Δεν συνελήφθη, θα έρθει και θα με σκοτώσει¨. Οι αστυνομικοί όμως της είπαν πως ¨Δεν έχουμε άλλη εντολή¨.

…………………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone