¨ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ¨

Εφ Ακσάμ 2-7-2011

¨Αυτούς που λέτε τρομοκράτες είναι οι ήρωες μας¨

Σχολιάζοντας την κρίση σχετικά με την ορκωμοσία ο βουλευτής του BDP Χασίπ Καπλάν δήλωσε : ¨ Αυτούς που λέτε τρομοκράτες είναι οι ήρωες μας, οι πατριώτες. Ή θα έρθει και θα εμφανιστεί ελεύθερη η βούληση μας στην βουλή, ή θα φανεί πως η βουλή δεν έχει βούληση και της μπαίνουν χειροπέδες¨. 

Μιλώντας χτες στην Γενική Συνέλευση του ΚΕSK ο Χασίπ Καπλάν αναφερόμενος στην κρίση σχετικά με την ορκωμοσία που προέκυψε λόγω των φυλακισμένων βουλευτών δήλωσε : ¨Αν δεν λύσετε αυτό το πρόβλημα και οι Κούρδοι αισθανθούνε ότι ¨αυτή η βουλή της Άγκυρας πλέον δεν είναι η δική μας βουλή¨, ο Ταγίπ Ερντογάν και οι εταίροι του δεν θα αντέξουν 6 μήνες. Τότε η εξέγερση του λαού θα γεννήσει δικαιώματα, νόμιμα δικαιώματα¨.

………………….

¨Υπάρχει η απόφαση 665 των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει το δικαίωμα αν η δικτατορία δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και ελευθερίες, αν καταπιέζει και κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις, τότε οι καταπιεσμένοι λαοί έχουν το δικαίωμα στην εξέγερση. Εμείς όμως ερχόμαστε στην βουλή και λέμε ¨ας το λύσουμε¨. Για αυτό μας έστειλε ο λαός στην βουλή. Μην συλλαμβάνετε, μη βάζετε χειροπέδες στη θέληση του λαού. Αυτούς που λέτε τρομοκράτες είναι οι ήρωες μας, οι πατριώτες¨.

………….