ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΣ-BINTEO

Εφ. Χουριέτ 29-7-2011

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου οι Διοικητές των Όπλων ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούνε

 Μετά την τριμερή σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο στην Τσάνκαγια, η Άγκυρα δονήθηκε από την είδηση για ¨μαζικές παραιτήσεις¨ από τις ΤΕΔ

 Σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες πραγματοποιήθηκε τριμερής σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Ισίκ Κοσανέρ, του προέδρου της δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Μετά από την 1 ώρας περίπου συνάντηση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσανέρ έφυγε από το προεδρικό μέγαρο. Μετά την αναχώρηση του οι Γκιούλ και Ερντογάν συνομίλησαν για περίπου 20 λεπτά.

Έξι ώρες μετά την συνάντηση στην Τσάνκαγια, ήρθε η είδηση πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και οι αρχηγοί των όπλων ζήτησαν την ομαδική τους αποστράτευση.

Αυτή η είδηση λίγο πριν την σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου, είχε την επίδραση ενός σεισμού στην Άγκυρα.

¨ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ¨

Αναφέρεται ότι ο Κοσανέρ υποβάλλοντας στον πρωθυπουργό το αίτημα για συνταξιοδότηση αναφέρθηκε ότι το κάνει ¨λόγω ανάγκης¨.

Αναφέρεται ότι μαζί με τον Κοσανέρ τις συνταξιοδοτήσεις τους ζήτησαν επίσης και ο αρχηγός Σ.Ξ. Ερντάλ Τζειλάνογλου, ο αρχηγός ΓΕΝ Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, και ο αρχηγός ΓΕΑ Χασάν Αξάι.

ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Ο στρατηγός Κοσανέρ που ζήτησε την συνταξιοδότηση του, παρέλαβε αυτό το καθήκον από τον στρατηγό Μπασμπούγ τον Αύγουστο του 2010 και για 3 χρόνια.

Και ενώ είχε ακόμη δύο χρόνια θητεία, τον τελευταίο μήνα συζητιόταν ότι θα παραιτηθεί. Ήταν γνωστό ότι ο ευαίσθητος στα θέματα του λαϊκού καθεστώτος στρατηγός Κοσανέρ ανησυχούσε με τις συλλήψεις των ανώτατων αξιωματικών της τελευταίας περιόδου και με την στάση που τηρούσε η κυβέρνηση στο θέμα των προαγωγών των αξιωματικών. Ο Κοσανέρ είχε επισκεφτεί τους κρατούμενους αξιωματικούς στις φυλακές Χασντάλ και είχε ακούσει τα παράπονα από τις οικογένειες τους.

………………..

Το βίντεο : http://webtv.hurriyet.com.tr/2/19922/0/1/isik-kosaner-istifa-etti.aspx