ΟΤΑΝ Η ΤΡΙΧΑ ΧΑΡΙΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΧΙΑ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 26-7-2011

Απάντηση στην ΕΟΤΔΘ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek.

Aνακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek απάντησε την έκθεση της ΕΟΤΔΘ με τίτλο «Επιθέσεις στα τζαμιά, που είναι χώροι λατρείας, της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

 Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΟΤΔΘ:

«Ο Jerzy Buzek, ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει και στο μέλλον την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της αντιμετώπισης της κάθε είδους διάκρισης και μη ανοχής στο θέμα της θρησκείας ή της πίστης.

Η ΕΟΤΔΘ, στην επιστολή που είχε στείλει στις 8 Μαρτίου του 2011, είχε εκφράσει την ανησυχία της για την αύξηση των επιθέσεων, που βασίζονται στο μίσος, στα τζαμιά που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και είχε αναφέρει την επίθεση στο Χαλίλ Μπέϊ (Αλατζά) Τζαμί στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 και την επίθεση στο Τζαμί του Ισάλου στις 2 Μαρτίου του 2011 καθώς και την επίθεση που δέχτηκε την ίδια μέρα το μαντρί του Σαλί Φικρέτ στην Αρίσβη, όπου δράστες έκοψαν τον λαιμό τριάντα προβάτων. Η ΕΟΤΔΘ στην έκθεση της σημείωσε πως την ίδια νύχτα πάλι οι δράστες έδωσαν φωτιά σε ένα μαντρί όπου βρίσκονταν βοοειδή, καθώς ανέφερε πως στην Αρίσβη είχαν κόψει τα λάστιχα τριών Ι.Χ. και ενός τρακτέρ.

Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μια γενική τάση πως οι επιθέσεις επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, είχε δηλώσει πως έχει μια μικρή ελπίδα πως οι έρευνες για την σύλληψη των δραστών θα γίνει με μεγάλη προσοχή και πως θα τιμωρηθούν οι δράστες οδηγώντας στην φυλακή και είχε ζητήσει από τους διεθνείς φορείς και τα διεθνή ιδρύματα να εξερευνήσουν το θέμα δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θέμα των γεγονότων και επιθέσεων στην Δυτική Θράκη που βασίζονται στο μίσος. Η ΕΟΤΔΘ είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, να αναλάβει ευθύνες στο θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων και εγκλημάτων μίσους εις βάρος των Μουσουλμάνων των χωρών μελών της Ε.Ε. Παράλληλα, η ΕΟΤΔΘ είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δραστηριοποιηθεί στο θέμα της σύνταξης έκθεσης σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις ή επιθέσεις μίσους που λαμβάνουν χώρα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και να δημιουργήσει μηχανισμό συνεργασίας και διαλόγου με τις ΜΚΟ».

Σχόλιο : Δηλαδή αν κάποιος χριστιανός έχει κοπάδι και του σκοτώσει κάποιος άγνωστος τα πρόβατα, αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ρατσιστική επίθεση στην χριστιανική πλειοψηφία ;