ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 29-7-2011

Δημοσιεύτηκαν στο RojTV οι πρώτες φωτογραφίες των αιχμάλωτων στρατιωτών

Δημοσιεύτηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RojTV οι φωτογραφίες των εφέδρων λοχίων Αμπντουλλάχ Σοπτσελέρ και Ζιχνί Κοτς και του υπηρετούντος στο υγειονομικό Αιτεκίν Τουρχάν, που είχαν απαχθεί από αντάρτες του HRG πριν από δύο εβδομάδες από περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ.

Οι Σοπτσελέρ, Κοτς και Τουρχάν ανέφεραν πως είναι πολύ καλά στην υγεία τους και ζήτησαν από τις οργανώσεις πολιτών να παρέμβουν το συντομότερο δυνατό.

Ο Αμπντουλλάχ Σοπτσελέρ κάλεσε τις οργανώσεις πολιτών και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κάνουν ¨ότι περνά από το χέρι τους¨ ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν σώοι στα σπίτια τους.

Ο Ζιχνί Κοτς ανέφερε πως ¨Σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να συμβάλει όποιος μπορεί, και απευθύνομαι σε όλους και τους καλώ να σταματήσει το αίμα και τα δάκρυα, να επέλθει η ειρήνη για να μπορέσουμε και εμείς να συναντήσουμε τις οικογένειες μας¨.

Ο Αιτεκίν Τουρχάν ανέφερε πως καλεί όλους όσους μπορούν να συμβάλουν στην ειρήνη. Ο Τουρχάν δήλωσε πως ¨Εντέλει το αίμα που ρέει είναι ολονών μας. Για αυτό θέλω ένα σύντομο τέλος¨.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι δεν έχουν προβεί σε καμιά ανακοίνωση σχετικά με τους στρατιώτες, πως το θέμα δεν ¨παίζει¨ στα ΜΜΕ και μάλιστα συνεχίζονται και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone