ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εφ. Ταράφ 4-6-2011

Κατάρες στον πρωθυπουργό από το Γενικό Επιτελείο

Στα πλαίσια της έρευνας για τις ιστοσελίδες που προσβάλουν τον πρωθυπουργό ήρθε η παραδοχή από το υπουργείο άμυνας : Τις ιστοσελίδες εκείνες τις ζήτησε το Γενικό Επιτελείο, κι εμείς τις αγοράσαμε.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης που ερευνά την υπόθεση ¨φακέλωμα διαδικτύου¨, ενημέρωσε πως οι διαδικτυακές διευθύνσεις των ιστοσελίδων ¨www.irtica.org.¨ και ¨ www.irtica.net ¨ αποδόθηκαν από το υπουργείο στο Γενικό επιτελείο.

Την υπόθεση για τις ιστοσελίδες ψυχολογικών επιχειρήσεων την είχε θέσει στην επικαιρότητα για πρώτη φορά η εφημερίδα Ταράφ, ενώ είχε προκληθεί και η αποστράτευση του διοικητή της 1ης Στρατιάς Χασάν Ιγσίζ ο οποίος φέρεται να είχε δώσει και την σχετική εντολή. Ερευνώντας αυτήν την υπόθεση η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ρώτησε αν ¨ την εντολή για το στήσιμο και τις εκπομπές αυτών των ιστοσελίδων την είχε δώσει η πρωθυπουργία ή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ¨.

Η πρωθυπουργία απαντώντας στην εισαγγελία διέψευσε το Γενικό Επιτελείο που είχε πει πως ¨Η οδηγία ήρθε από την πρωθυπουργία¨, αναφέροντας πως ¨σχετικά με αυτό το θέμα δεν υπάρχει καμμία οδηγία μας¨. Η απάντηση-παραδοχή ήρθε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB).

 

MSB : Αγνοούμε το περιεχόμενο

Στο έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την IP 195.155.137.41 των ιστοσελίδων www.irtica.org. και www.irtica.net αναφέρεται : Η εν λόγω παροχή ίντερνετ διασφαλίστηκε για τις ανάγκες του Γενικού Επιτελείου. Το υπουργείο όμως στην απάντηση του δεν δίνει οποιαδήποτε πληροφορία για το αν είναι ενήμερο για τις ιστοσελίδες που εκδίδονται από αυτήν τη διεύθυνση.

Η Τουρκία για πρώτη φορά έμαθε για τις ιστοσελίδες ψυχολογικών επιχειρήσεων www.irtica.org, www.greekmurderers.net, www.turkses.com από την εφημερίδα Ταράφ. Οι επαγγελματικά στημένες και με συχνή ανανέωση αυτές ιστοσελίδες διέδιδαν προπαγανδιστικά κείμενα ενάντια στο ΑΚΠ, ενάντια στις θρησκευτικές κοινότητες, ενάντια στην Ελλάδα, ενάντια στην Αρμενία και ενάντια στο ΠΚΚ και αποκαλύφθηκαν με την σύλληψη τον Ιανουάριο του 2009 του απόστρατου υποπλοίαρχου του πολεμικού ναυτικού Αταμάν Γιλντιρίμ, στα πλαίσια της ανάκρισης για την υπόθεση Εργκενέκον. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, 35 διαφορετικές ιστοσελίδες με διαφορετική ονομασία και περιεχόμενο τροφοδοτούνταν από την κοινή διεύθυνση hayhaytr@yahoo.com. Σε αυτήν την διεύθυνση φάνηκε ότι συχνά έμπαινε ο πολιτικός υπάλληλος του Γενικού Επιτελείου Μπουλέντ Σαρίκαγια.

…………..

Τ.Ε.Δ. : Η εντολή δόθηκε από την πρωθυπουργία

Η πρωθυπουργία ζήτησε πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο σχετικά με τις ιστοσελίδες αυτές, που προσέβαλαν τον πρωθυπουργό και θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε πόλεμο Τουρκίας-Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος του γενικού Επιτελείου Χιφζί Τσουμπουκλού αποδέχτηκε την ύπαρξη αυτών των ιστοσελίδων αλλά δήλωσε ότι ¨στήθηκαν το 2000 με οδηγία από τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ ¨. Πηγές της πρωθυπουργίας όμως, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει σχετική εντολή.

Στο τέλος αυτής της διαμάχης ο τότε εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκενέκον Ζεκεριά Οζ άρχισε σχετική έρευνα. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής κατέθεσαν 19 απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, και μαζί τους ο απόστρατος διοικητής της 1ης Στρατιάς Χασάν Ιγσίζ και ο αντιναύαρχος Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου. Η υπόθεση αυτή ήταν και ο λόγος για τον οποίο πέρσι ενώ αναμενόταν ο Ιγσίζ να προαχθεί από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε Διοικητή του Στρατού Ξηράς, τελικά αποστρατεύτηκε.

Irtica.org : Το ΑΚΠ είναι ο ιστός της αράχνης

Οι ιστοσελίδες www. irtica.org και irtica.net για τις οποίες υπήρξε η επίσημη παραδοχή από το Υπουργείο Άμυνας, περιείχαν βαριές προσβολές για το ΑΚΠ και τις θρησκευτικές ομάδες.

………………