ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ ΚΑΙ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ;

Εφ. Ραντικάλ 6-6-2011

 Ήρθε η σειρά του Μπασμπούγ και του Μπουγιουκανίτ ;

 Στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Βαριοπούλα συνελήφθησαν δύο συνταγματάρχες.Λέγεται ότι θα κληθούνε να καταθέσουν ακόμη 25 στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων και οι τέως αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου συνταξιούχοι Γιασάρ Μπουγιουκανίτ και Ιλκέρ Μπασμπούγ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Οι δύο συνταγματάρχες που μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια συνελήφθησαν.

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ ;

Νέα διάσταση προέκυψε σχετικά με την επέμβαση που λεγόταν πως θα έκανε το Γενικό Επιτελείο στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας το 2007. Όπως γράφει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ στηριζόμενη στην εφημερίδα Αϊντινλίκ φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην έρευνα για την υπόθεση Βαριοπούλα. Με βάση την είδηση φαίνεται ότι θα κληθούνε να καταθέσουν ακόμη 25 συνταξιούχοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και οι τέως αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου συνταξιούχοι Γιασάρ Μπουγιουκανίτ και Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στο έγγραφο που λέγεται ότι βρέθηκε στο γραφείο του συνταξιούχου συνταγματάρχη Λεβέντ Γκιοκτάς και στο οποίο αναφερόταν ότι ο τότε Διοικητής του Στρατού Ξηράς Ιλκέρ Μπασμπούγ είχε πει στον τότε ηγέτη του κόμματος Μητέρας Πατρίδας Ερκάν Μουμτζού πως ¨Μιλήσαμε με το Συνταγματικό Δικαστήριο. Θα το κλείσουν το κόμμα ΑΚΠ. Εάν εκλεγεί ο Ερντογάν ή ο Γκιούλ ή ο Αρίντς οι Τ.Ε.Δ. θα επέμβουν¨.

Ο Αρίντς είπε ότι το όνομα του συχνά αναφέρεται σε τέτοιου είδους δουλειές και πως κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο και τους φίλους του.

 

Ο Αρίντς είπε πως γνώρισε από κοντά τι έγινε στις 27 Απριλίου και κατά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε πως ¨Δεν θα εκπλαγώ εαν τελικά βρεθεί ένα έγγραφο που να δείχνει ότι ο κύριος Μπασμπούγ είχε μιλήσει με αυτόν τον τρόπο¨.

 

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Αϊντινλίκ στο στόχαστρο του νέου κύματος συλλήψεων θα βρεθούνε 20 συνταξιούχοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων οι τέως αρχηγοί του Γενικού Επιτελίου Γιασάρ Μπουγιουκανίτ και Ιλκέρ Μπασπούγ, οι τέως διοικητές του Στρατού Ξηράς Αϊτάτς Γιαλμάν, Ατίλλα Ατές, οι στρατηγοί Σαλντιράι Μπερκ, Χασάν Ιγσίζ, Σουκρού Σαρισίκ, Γιουρνταέρ Ολτζάν, Μεχμέτ Τσετίν, Σαμί Φιντίκογλου και ο υποναύαρχος Σαβάκ Γιουρεκλί.

…………………..

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone