ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ¨

Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ 17-6-2011

Αναφορά της οργάνωσης ΔΧΣ (Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα) για την Τουρκία: Από βιβλία βόμβα δεν γίνεται

ΠΑΡΙΣΙ – Η οργάνωση ΔΧΣ μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία δημοσίευσε μια σχετική αναφορά. Στην αναφορά κατηγορείται η τουρκική κυβέρνηση με την φράση ¨Από βιβλία δεν γίνεται βόμβα¨.

Η οργάνωση που έχει έδρα το Παρίσι μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Απρίλιο στην Κωνσταντινούπολη, δημοσίευσε αναφορά στην οποία εστιάζει στις δικαστικές διώξεις που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε .Στην αναφορά αναγράφεται : αν και επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στον τομέα της ελευθερίας έκφρασης συνεχίζονται οι εύκολες συλλήψεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων οι οποίοι δεν είχαν κάνει τίποτα άλλο από το να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους και να εκφράσουν τις σκέψεις τους.

…………….

Η οργάνωση ΔΣΧ αναφέρει πως για τις πιέσεις που υφίστανται οι δημοσιογράφοι ¨πολιτικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση¨ και πως αυτό είναι κάτι που επιφέρει ζημία στην εικόνα της Τουρκίας ως Δημοκρατίας – μοντέλο για την περιοχή.

 

Η ΔΧΣ τονίζει πως αν και έχει αρθεί σε κάποιο βαθμό το ταμπού των ΤΕΔ, παραμένουν στο απυρόβλητο οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία.

 

ΑΡΘΡΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η οργάνωση τονίζει πως το πιο δύσκολο θέμα είναι το κουρδικό και τονίζει ¨ την εμμονή της δικαιοσύνης που στηρίζεται σε έναν οπισθοδρομικό νόμο και στα άρθρα –εχθρούς της ελευθερίας- του ποινικού κώδικα¨

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Ιουνίου η εφημερίδα Αζαντίγια Βελάτ έκλεισε για ένατη φορά με δικαστική απόφαση για 15 μέρες, ενώ ο τέως διευθυντής σύνταξης της Βεντάτ Κουρσούν τιμωρήθηκε στις 9 Ιουνίου με 10 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση.

…………….

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone