ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ…

Εφ. Ραντικάλ 2-6-2011

Εσύ είσαι ρε που ανέβηκες στο πάντσερ ;

Αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διαδήλωση που έγινε στην Άγκυρα μετά τα επεισόδια στην Χόπα, η Ντιλσάτ Ακτάς –μέλος του συλλόγου Halkevleri- που φωτογραφήθηκε ανεβασμένη πάνω σε αστυνομικό πάντσερ, αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα που δέχτηκε από ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά. Η Ακτάς που όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ¨διέτρεχε κίνδυνο ζωής καθώς και κίνδυνο να μείνει ανάπηρη¨, χτες εγχειρίστηκε.

Διαπιστώθηκε ότι είχε κατάγματα λεκάνης και της δόθηκε χαρτί για να μην πάει 6 μήνες στη δουλειά.. Η Ακτάς ισχυρίστηκε ότι αφού είχε ανεβεί στο πάντσερ και μετά, την παρακολούθησαν.

Η Ακτάς δήλωσε ότι πολιτικοί αστυνομικοί στην περιοχή Κιζιλάι της φώναξαν ¨Για έλα να δούμε , εσύ είσαι αυτή ;¨ , και πως μετά 20 περίπου αστυνομικοί την έδερναν για αρκετά λεπτά προκαλώντας της σημάδια ξυλοδαρμού σε μεγάλα μέρη του σώματος.

Η Ακτάς αναφέρει ότι άκουσε πολίτες οι οποίοι κατά την ώρα που την έδερναν φώναξαν ¨Φτάνει πια¨, πως οι πολίτες με το ζόρι την έσωσαν από τα χέρια των αστυνομικών και την έστειλαν σε νοσοκομείο ανεβάζοντας την σε ένα ταξί. Η Ακτάς ανέφερε πως οι αστυνομικοί κινήθηκαν με αισθήματα εκδίκησης, και δήλωσε πως ¨Η διαδήλωση είχε τελειώσει. Πάλι όμως με ακολούθησαν. Όταν με έπιασαν και μετά με το ζόρι σώθηκα από τα χέρια τους¨.