ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13-6-2011

50 χιλιάδες άτομα μετείχαν στους πανηγυρισμούς στο Ντιγιαρμπακίρ

ΑΜΕΝΤ- Μετά την είσοδο στη βουλή των 6 ανεξάρτητων βουλευτών από το Ντιγιαρμπακίρ, πραγματοποιήθηκαν εορτασμοί στην πλατεία Μπατίκεντ στην περιοχή Μπαγλάρ. Κατά τους εορτασμούς ο Σεραφετίν-Ελτσί τέως πρόεδρος του KADEP μιλώντας μπροστά σε πάνω από 50 χιλιάδες άτομα δήλωσε πως ¨ Ο πρόεδρος Απο και οι γενναίοι των βουνών θα βρεθούν ανάμεσα μας με τα κεφάλια όρθια και περήφανοι¨.

 Στους εορτασμούς που έγιναν στην πλατεία Μπατικέντ οι πρόεδροι του BDP Χαμίτ Γκεϊλάνι και Φιλίζ Κοτσάελι και οι εκλεγέντες βουλευτές Λεϊλά Ζανά, Σεραφετίν Ελτσί, Εμινέ Αϊνά, Νουρσέλ Αϊντογάν, και Αλτάν Ταν λόγω του μεγάλου πλήθους μετά δυσκολίας βγήκαν στην εξέδρα, όπου χαιρέτισαν τον κόσμο κάνοντας το σημάδι της νίκης. Στην εξέδρα συχνά έπαιζαν εμβατήρια του ΠΚΚ, ενώ νέοι που ανέβηκαν ανέμιζαν σημαίες του ΠΚΚ και του KCK.

Την πρώτη ομιλία την έκανε ο συμπρόεδρος του BDP Χαμίτ Γκεϊλάνι ο οποίος ανέφερε : ¨ Συγχαίρουμε όλο το λαό του Κουρδιστάν και όλους όσους μετείχαν σε αυτό τον αγώνα από όλη την Τουρκία. Παρά τις απαγορεύσεις και τα κόλπα ανοίξαμε το φωτεινό μονοπάτι. Αυτή η εκλογική μας επιτυχία μας άνοιξε τον δρόμο για την Δημοκρατική Αυτονομία. Ας είναι καλός ο δρόμος μας¨.

……………………

Αργότερα μιλώντας ο Σεραφετίν Ελτσί είπε πως σύντομα θα έρθει η ελευθερία για όλους, και πως οι κρατούμενοι θα βγούνε από τις φυλακές. Ανέφερε: ¨ Ο πρόεδρος Οτζαλάν και οι γενναίοι των βουνών θα βρεθούνε με το κεφάλι όρθιο και περήφανοι ανάμεσα μας. Ξέραμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια σε ολόκληρο κράτος και ενάντια στις δυνατότητες που διαθέτει. Δώσατε ένα μεγάλο μάθημα σε αυτούς που θέλανε να σας συνθλίψουν. Εμείς δεν πάμε ως 36 άτομα στο κοινοβούλιο. Ας το προσέξουν όλοι αυτό. Να μην προσπαθήσουν να μετρήσουν την ισχύ μας και τις αξίες μας με τον αριθμό μας. Πίσω μας υπάρχει ένας γενναίος και αποφασισμένος λαός¨.

Μιλώντας στους εορτασμούς η Λεϊλά Ζανά τόνισε την αδερφοσύνη των λαών όπως αυτή φάνηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην Μερσίνα και στα Άδανα και είπε : ¨Ευχαριστούμε την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Εμείς κατεβαίνουμε για μια εταιρική σχέση. Εμείς λέμε ότι οι Κούρδοι θα αποτελέσουν εταίρους σε αυτό το κράτος. Σήμερα είναι γιορτή εθνικής ενότητας των Κούρδων.

……………