ΣΤΑΣΙΜΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΝΤΟΒΕΖΕ

Εφ. Μιλλιέτ 3-6-2011

 

Επί ένα χρόνο δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα  για την δολοφονία του επισκόπου

Ένας χρόνος πέρασε από την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ο καθολικός επίσκοπος Λουίτζι Παντοβέζε και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η ανάκριση.

Στα πλαίσια της έρευνας η ιατροδικαστική υπηρεσία αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Μουράτ Αλτούν-οδηγός του Παντοβέζε που συνελήφθη ¨ανθρωποκτονία από πρόθεση¨ έχει σώας τας φρένας.

………..

¨Στοιχεία δεν συγκεντρώνονται¨

Ο Ερτζάν Ερίς-στενός φίλος του Παντοβέζε αναφέρει ότι παρά το ότι πέρασε ένας χρόνος από το περιστατικό, η υπόθεση ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και λέει : ¨ Αυτό που χρησιμοποιούσε ο Αλτούν ήταν ένα απλό αντικαταθλιπτικό. Οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα λένε μήπως σε όποιον βλέπουν ¨Εγώ χρησιμοποιώ αντικαταθλιπτικό¨ ; Όμως ο κατηγορούμενος το διακήρυττε αυτό στον περίγυρο του¨

Ο Ερίς αναφέρει ότι λίγο πριν την δολοφονία είχε συναντήσει τον Παντοβέζε . Λέει πως « ¨ήταν λίγο ανήσυχος. Τον ρώτησα τι είχε. Απάντησε λέγοντας ¨Η Τουρκία πάντα προβλήματα, πάντα προβλήματα¨ και έφυγε. Ήταν ένας άνθρωπος που εργαζόταν για τον διαθρησκευτικό διάλογο. Πιστεύω πως τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση δεν συγκεντρώθηκαν με σωστό τρόπο».

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone