¨Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ¨

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 15-6-2011

Τουρκ : Ο Κουρδικός λαός αποφάσισε την ελευθερία για τον Οτζαλάν

ΜΑΡΝΤΙΝ – Ο ανεξάρτητος βουλευτής της πόλης Μάρντιν Αχμέτ Τουρκ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως ο Κουρδικός λαός αποφάσισε ελευθερία για τον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, και πρόσθεσε πως «Το μήνυμα που έδωσε ο Κουρδικός λαός πρέπει να μελετηθεί καλά. Πρέπει να ερευνηθεί. Το κράτος πρέπει το συντομότερο δυνατό να έρθει σε συνομιλίες μαζί μας».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής της πόλης Μάρντιν Αχμέτ Τουρκ δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του στο χωριό Κάσρα Κάντζο του νομού Μάρντιν, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Πολλοί δήμαρχοι του BDP και μέλη του κόμματος τον επισκέφτηκαν για τα συγχαρητήρια. Ο Τουρκ είπε πως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα το κράτος πρέπει να σκεφτεί καλά, πως το Μπλοκ πέτυχε να μπει με 36 βουλευτές στην βουλή, και πως το κράτος πρέπει να λάβει τις ανάλογες σοβαρές αποφάσεις.

Ανέφερε : ¨Ο Κουρδικός λαός έβγαλε αθωωτική απόφαση για τον κύριο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Αυτό δείχνει αυτή η πολιτική εικόνα. Γίνονται κάποιες κινήσεις σε βάρος του φίλου μας του Χατίπ Ντίτζλε. Το κράτος του χρωστάει για τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην φυλακή. Ζητάμε να αφεθεί ελεύθερος το συντομότερο δυνατό¨.

………

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone