ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ…

Εφ. Χουριέτ 19-6-2011

Το κράτος στο οποίο είχε καταφύγει η Φατμά δεν μπόρεσε να την προφυλάξει

Η Φατμά Μπαγζτί βγαίνοντας από το ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και ενώ πήγαινε στην δουλειά της, δολοφονήθηκε από τον άντρα της που αν και τον είχε καταγγείλει κάθε φορά έμενε ελεύθερος. Ο ίδιος αργότερα βρέθηκε πυροβολημένος στον σταθμό των λεωφορείων.

Η Φατμά Μπαγζτί (57) χτες κατά τις 9.00 το πρωί βγήκε από τον ξενώνα στο Ντένιζλι όπου είχε καταφύγει από τον Μάιος, για να πάει σε ένα εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας. Κι ενώ είχε απομακρυνθεί 200 μέτρα από τον ξενώνα, βγήκε μπροστά της ο επί 20 χρόνια σύζυγος της Μουσταφά Μπαγτζί. Λέγεται πως ζήτησε από τη σύζυγο του να ανακαλέσει την αίτηση διαζυγίου που είχε υποβάλει, και όταν πήρε αρνητική απάντηση έβγαλε το κοντόκανο τουφέκι που είχε χωρίς άδεια και την πυροβόλησε στο στήθος. Βαριά τραυματισμένη η Φατμά Μπαγτζί έχασε τη ζωή της.

Δύο φορές τον είχε καταγγείλει

20 λεπτά αργότερα ο Μουσταφά Μπαγτζί βρέθηκε τραυματισμένος στον σταθμό λεωφορείων. Διαπιστώθηκε ότι είχε πυροβοληθεί στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έχασε και τη ζωή του. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες λένε πως αυτοκτόνησε, ενώ άλλοι πως αυτοπυροβολήθηκε καταλάθος όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο.

 

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι η Φατμά Μπαγτζί είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της καθώς την έδερνε συνέχεια. Η Φατμά Μπαγτζί κατέφυγε στον ξενώνα. Ο Μουσταφά Μπαγτζί τότε συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος. Η Φατμά Μπαγτζί είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα στην εισαγγελία λέγοντας πως ο σύζυγος της την παρακολουθεί και την απειλεί. Μετά από αυτό πάλι είχε συλληφθεί και πάλι είχε αφεθεί ελεύθερος.

Η Φατμά Μπαγτζί δεν είναι η πρώτη γυναίκα που δολοφονείται αν και είχε προσφύγει στην εισαγγελία.

…………….