ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΜΑΝΑ

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 12-6-2011

5 χρόνια φυλακή για τον πόνο του παιδιού

ΜΑΛΑΤΙΑ- Τα τουρκικά δικαστήρια σε μια νέα πρωτοπορία τους, υπέβαλαν μήνυση στην Χατιτζέ Χαρμάν η οποία έφερε φωτογραφία της κόρης της Φεριντέ Χαρμάν που έχασε τη ζωή της σε απεργία πείνας, και έτσι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Μήνυση με την κατηγορία ¨προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης¨ με ενδεχόμενη ποινή 5 ετών, αντιμετωπίζει η 57χρονη Χατιτζέ Χαρμάν που κατά την πορεία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας στις 8 Μαρτίου κρατούσε την φωτογραφία της κόρης της που είχε πεθάνει σε απεργία πείνας.

Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε ο εισαγγελέας Μαλάτιας σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη στις 8 Μαρτίου στην παγκόσμια ημέρα γυναίκας, 4 άτομα κατηγορούνται για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης με τις φωτογραφίες που κρατούσαν. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα είναι και η Χατιτζέ Χαρμάν, και σε βάρος τους αναφέρονται τα εξής :

¨Διαπιστώθηκε ότι η ύποπτη Χατιτζέ Χαρμάν κατά μήκος της πορείας και κατά την ανακοίνωση τύπου, έφερε αφίσα της κόρης της-Φεριντέ Χαρμάν, η οποία όντας μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C μετά από απεργία πείνας που είχε κάνει στις φυλακές τύπου Ε της Μαλάτιας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε στις 16-12-2002 καθώς αρνήθηκε την θεραπεία, ενώ είχε ανακυρηχτεί και ηρωίδα της επανάστασης από την τρομοκρατική οργάνωση¨.

 

Για αυτό η εισαγγελία με βάση την δικογραφία που ετοίμασε η αστυνομία, άσκησε δίωξη στην Χαρμάν με βάση το άρθρο 7/2 του αντιτρομοκρατικού νόμου περί ¨διενέργειας προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨ και ζητά την τιμωρία της με ποινή από 1 έως 5 έτη φυλάκισης.

 

………………………

Η ΦΕΡΙΝΤΕ ΧΑΡΜΑΝ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Η Φεριντέ Χαρμάν έχασε την ζωή της κατά την 512η μέρα των διαμαρτυριών ενάντια στην απομόνωση των φυλακών τύπου F.

H Χαρμάν είχε φυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 1996 μετά από δίκη για την DHKP-C, είχε σταλθεί στις φυλακές της Μαλάτιας, όπου μαζί με άλλους 6 είχαν αρχίσει απεργία πείνας στις 28 Ιουλίου 2001. Στις 23 Αυγούστου 2002, κατά την 399η μέρα της διαμαρτυρίας είχε αποφυλακιστεί, αλλά συνέχισε την διαμαρτυρία σε ένα σπίτι στο Άκσαράι της Κωνσταντινούπολης. Η Χαρμάν ήταν η 62η που έχασε τη ζωή της στις απεργίες πείνας.