ΕΤΟΙΜΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Eφ. Γενί Σαφάκ 14-6-2011

Στις 27 Ιουνίου βγαίνει για το ταξίδι του

Ο 2ος στόλος της Ελευθερίας που αποτελείται από 15 πλοία και θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, θα συγκεντρωθεί στις 27 Ιουνίου στα ανοιχτά της Νότιας Κύπρου και θα κινηθεί προς τη Γάζα. Ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης ΙΗΗ Χουσείν Ορούτς δήλωσε πως «Στα πλοία δεν θα υπάρχει ούτε σουγιάς».

Ανακοίνωσε επίσης πως στην συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα με την συμμετοχή 22 εκπροσώπων των φορέων που στηρίζουνε τον Στόλο της Ελευθερίας, αποφασίστηκε ο στόλος να αρχίσει το ταξίδι του στις 27 Ιουνίου.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ο Χουσείν Ορούτς απαντώντας στις ερωτήσεις της εφημερίδας Γενί Σαφάκ δήλωσε : ¨ Τα πλοία από τις χώρες που στηρίζουν την προσπάθεια θα βρεθούνε στα ανοιχτά της Νότια Κύπρου. Ο 2ος αυτός στόλος της ελευθερίας θα αποτελείται από 15 πλοία και στις 27 Ιουνίου σε κομβόι θα πάρουν το δρόμο για την Γάζα¨.

Στον στόλο θα υπάρχουν περίπου 1500 επιβάτες από 100 διαφορετικές χώρες. Στο ταξίδι θα μετάσχει και το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που θα πάρει ταξιδιώτες από την Αττάλεια. Στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά θα βρίσκονται Τούρκοι και ξένοι ταξιδιώτες. Ο στόλος που θα συγκεντρωθεί στην Νότια Μεσόγειο, εάν δεν αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο θα φτάσει στις 28-29 Ιουνίου στο λιμάνι της Γάζας. Οι κάτοικοι της θα οργανώσουν μια τελετή. Ο Χουσείν Ορούτς δήλωσε πως στα πλοία πέρα από ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα υπάρχει ούτε σουγιάς. Εξέφρασε επίσης την άποψη πως το Ισραήλ δεν θα υποπέσει πάλι στο ίδιο λάθος να επιτεθεί στα πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Πλοίαρχος του Μαβί Μαρμαρά θα είναι ο Μαχμούτ Τουράλ που ήταν πλοίαρχος και στον πρώτο στόλο.

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone