ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Εφ. Μπιργκιούν 1-6-2011

Η συγκέντρωση του Ερντογάν στο Ντιγιαρμπακίρ άρχισε με 2 ώρες καθυστέρηση. Παρά το ότι η συγκέντρωση ήταν να αρχίσει στις 14.30, παρά την μεταφορά ανθρώπων από άλλες περιοχές και την αργοπορία του Ερντογάν, εντέλει μπόρεσε να συγκεντρώσει περίπου 10 χιλιάδες άτομα.

Παρά το ότι η συγκέντρωση σχεδιαζόταν και διαφημιζόταν επί μέρες και αναμενόταν να είναι λαμπρή, η πλατεία παρά την μεταφορά με εκατοντάδες οχήματα οπαδών του ΑΚΠ από άλλες περιοχές, τελικά έμεινε κενή. Ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα άρχιζε στις 14.30, τελικά άρχισε στις 16.00 λόγω καθυστέρησης του Ερντογάν. Παρά την μεταφορά χιλιάδων ατόμων από Ούρφα, Μάρντιν, Μπάτμαν, Ελάζιγκ, Άδανα, Ικόνιο Αντίγιαμαν, Μάρας και Οσμάνιγιε, λέγεται ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος που έδειξαν οι κάτοικοι του Ντιγιαρμπακίρ, ήταν αυτό που προκάλεσε την καθυστερημένη έλευση του Ερντογάν.

Πριν από την έλευση του Ερντογάν η αστυνομία απέκλεισε τα εκλογικά γραφεία του κόμματος ¨Ομάδας-Μόχθος-Δημοκρατία-Ελευθερία¨ και επενέβη με κλομπ σε βάρος των πολιτών που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία. Το προεκλογικό λεωφορείο που μετέφερε τον Ερντογάν ήρθε στον χώρο της συγκέντρωσης συνοδεία στρατού προστασίας αποτελούμενου από ειδικές δυνάμεις. Πολλοί πολίτες την ώρα που περνούσε το λεωφορείο διαμαρτυρήθηκαν πετώντας αυγά.

……………………

Ο Ερντογάν ήρθε στην πλατεία σταθμού όπου θα γινόταν η συγκέντρωση μαζί με ελεύθερους σκοπευτές, εκατοντάδες αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, με δεκάδες περιπολικά και ελικόπτερα προστασίας, και με μεγάλη ταχύτητα.