ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 8-6-2011

Ευρωπαϊκός τύπος : Για πρώτη φορά άνοιξε ο δρόμος για Ασσύριο βουλευτή

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Ο ευρωπαικός τύπος παρακολουθεί στενά την ανεξάρτητη βουλευτική υποψηφιότητα του Ερόλ Ντορά. Η αυστριακή εφημερίδα Der Standart και η γερμανική Tagesspiegel τονίζουν την Ασσυριακή ταυτότητα του Ντορά και αναφέρουν πως « Την ώρα που το κόμμα ΑΚΠ δείχνει για υποψήφιο βουλευτή τον παλιό νομάρχη Γκιουλέρ, ο υποψήφιος των Κούρδων είναι ο Ερόλ Ντορά. Ο Ντορά έχει πολλές πιθανότητες εκλογής» .

…………….

Η εφημερίδα αναφέρει πως στις εκλογές της 12ης Ιουνίου είναι πολλέ οι πιθανότητες να εκλεγεί ένας Ασσύριος υποψήφιοςσχολιάζοντας πως ¨Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ετοιμάζεται ένας χριστιανός-Ασσύριος να πάει στην Άγκυρα¨.

Η εφημερίδα γράφει πως στην ιστορική πόλη του Μάρντιν για αιώνες ζούνε μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί, Κούρδοι, Ασσύριοι, Άραβες και Τούρκοι και αναφέρει πως “Είναι πολύ σημαντικό πως οι Κούρδοι σε αυτές τις εκλογές ανέδειξαν ως υποψήφιο έναν χριστιανό¨.

ΜΑΡΝΤΙΝΙΩΤΕΣ : ¨ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΡΑ¨

Η Der Standart υπενθυμίζει πως το κόμμα ΑΚΠ υπέδειξε ως υποψήφιο τον τέως νομάρχη Μουαμέρ Γκιουλέρ και σχολιάζει πως ¨ Ο Ντορά δεν είναι υποψήφιος μόνο των Ασσύριων -που δεν ξεπερνούνε τους 13 χιλιάδες- αλλά και των Κούρδων¨. Η εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις ψηφοφόρων που λένε πως ¨φυσικά και θα στηρίξουμε τον Ντορά¨.

…………..

Παρόμοια σχόλια κάνει και η καθημερινή γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel. Η εφημερίδα παρατηρώντας τις εκλογές στο Μάρντιν αναφέρει πως ¨Την Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί ένας χριστιανός-Ασσύριος υποψήφιος σε μια μουσουλμανική χώρα, και μάλιστα με την στήριξη των Κούρδων. Σχεδόν εδώ και 60 χρόνιοα δεν υπήρξε βουλευτής χριστιανικής καταγωγής¨.

…………..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone