ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

Εφ. Ραντικάλ 20-6-2011

Βροχή ποινών για τα ¨περιττά¨ συνθήματα

Σκληρές ποινές επιβλήθηκαν σε 63 κρατουμένους των φυλακών τύπου F στην πόλη Σίντζαν, διότι την 1η Μαίου ¨φώναξαν αχρείαστα συνθήματα και έψαλλαν εμβατήρια¨.

 Η 1η Μαΐου που γιορτάζεται όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Τουρκία, γιορτάστηκε και από τους κρατούμενους στις φυλακές τύπου F στο Σίντζαν με συνθήματα και εμβατήρια. Μετά από αυτό η διοίκηση των φυλακών άρχισε έρευνα σε βάρος των φυλακισμένων στις πτέρυγες Α, Β και C και σχημάτισε δικογραφία. Μετά την περάτωση της δικογραφίας το πειθαρχικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση έκπληξη.

Το συμβούλιο τιμώρησε τους 63 φυλακισμένους διότι ¨φώναξαν συνθήματα περιττά και τραγούδησαν εμβατήρια¨. Το συμβούλιο επέβαλε σε 6 άτομα ¨απαγόρευση επισκέψεων για 1 μήνα¨ και σε 57 ακόμη άλλους ¨διακοπή επικοινωνιών για ένα μήνα¨.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο στην απόφαση του σχετικά με την διακοπή επικοινωνιών περιλαμβάνει την χρήση τηλεφώνου, τηλεγραφήματος, φάξ και αλληλογραφίας. Το συμβούλιο για έξι κρατούμενους μετέτρεψε την προτεραία ποινή της διακοπής επικοινωνίας που είχε επιβληθεί σε απαγόρευση επισκέψεων για ένα μήνα. Το συμβούλιο στηρίζει την απόφαση του στον κανονισμό λειτουργίας των φυλακών.

………………

Σχόλιο : Ακόμα και τα συνθήματα για την 1η Μαΐου θεωρούνται ….αδικήματα !