¨ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ¨ ΓΡΑΜΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ

Εφ. Μπιργκιούν 5-1-2011

Απαγορεύεται το γράψιμο γραμμάτων στην φυλακή τύπου F !

Οι επαναστάτες κρατούμενοι που είναι φυλακισμένοι στην φυλακή τύπου F στο Κοτζάελι, αντιμετωπίζουν τις συστηματικές πιέσεις της διοίκησης της φυλακής, καθώς και παράνομες πρακτικές και τιμωρίες. Η διοίκηση της φυλακής βέβαια δεν επιθυμεί να ακούγονται αυτές οι παράνομες πρακτικές. Έτσι γράμμα που προσπάθησε να στείλει κρατούμενος σε αυτές τις φυλακές κρίθηκε ¨επιβλαβές¨ και κατασχέθηκε.

ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες στην φυλακή τύπου F στο Κοτζάελι σχεδόν κάθε μέρα και με την πρόφαση διάπραξης πειθαρχικού αδικήματος υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος κρατουμένων με αριστερές απόψεις. Δεκάδες κρατούμενοι τιμωρήθηκαν με ποινές απαγόρευσης επισκέψεων και επικοινωνίας (τηλέφωνα, γράμματα) για διαστήματα μέχρι 2-3 έτη. Οι αντιρρήσεις των κρατούμενων και φυλακισμένων πως οι κατηγορίες που επέφεραν αυτές τις ποινές ¨αποτελούνται από ψέματα και είναι στημένες¨ δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν.

…………….

Γράμμα που έγραψε ο κρατούμενος Γιλμάζ στην εφημερίδα μας, επειδή περιέγραφε τις παράνομες αυτές πρακτικές και τιμωρίες, κρίθηκε επιβλαβές και απαγορεύτηκε ! Το πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών τύπου F στην απόφαση-αξιολόγηση για το γράμμα χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις : ¨Από την έρευνα του εν λόγω γράμματος έγινε αντιληπτό ότι περιλαμβάνει ψέματα ενάντια στην υπηρεσία. Για αυτό αποφασίστηκε με ομοψυχία το συγκεκριμένο γράμμα να μην σταλεί, και να αποδοθεί ένα αντίγραφο της απόφασης στον κρατούμενο.¨

…………………