ΓΙΑ ΤΗΝ 19η ΜΑΙΟΥ

Εφ. Μιλλέτ-Ελληνικής Θράκης 26-5-2011

Αρθρογράφος Τζεγκίζ Ομέρ

Παρά τα εμπόδια, φιλία και ειρήνη…

Βλέπουμε ότι η πραγματοποίηση κατά τους θερινούς μήνες των διάφορων εκδηλώσεων της μειονότητας στην Δυτική Θράκη, προκαλεί ανησυχία στις σκοτεινές ομάδες που έχουν ως καθήκον τους να εκκαθαρίσουν την περιοχή μας από τους Τούρκους και από τον τουρκικό πολιτισμό.

Ο ρατσιστικός ελληνικός τύπος παράγει άφθονο υλικό. Για εβδομάδες κατηγορούνε με σκληρή γλώσσα αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς και τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή που μετέχει σε αυτές, κατηγορούνε τους ηγέτες μας και τον μειονοτικό τύπο. Τις περισσότερες φορές δημοσιεύουν ειδήσεις και άρθρα που υπερβαίνουν τα όρια της ευγένειας.

………………

Η 19η Μαΐου είναι μια σημαντική μέρα για εμάς τους Τούρκους. Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου τιμάται ο Ατατούρκ. Διότι αυτή είναι η ημερομηνία που με την αποβίβαση του Ατατούρκ στην Σαμψούντα, άναψε η δάδα της σωτηρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, δηλαδή του τουρκικού έθνους από την εχθρική κατοχή και αιχμαλωσία. Για αυτό κάθε χρόνο σε αυτήν την ημερομηνία μεταφέρεται χώμα στην Σαμψούντα από το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Επίσης κάθε χρόνο σε αυτήν την ημερομηνία, κομβόι αυτοκινήτων από την Τουρκία πραγματοποιούνε επισκέψεις στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Κατά την 19η Μαΐου που πέρασε, μια ομάδα τέτοιων αυτοκινήτων την ώρα που περνούσαν από την Ξάνθη δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα φανατικών ανώμαλων Ποντίων. Με βάση τις πληροφορίες που μάθαμε, αυτό το κομβόι της ειρήνης που πήγαινε από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη, μετά βίας σώθηκε από τα χέρια αυτών των φανατικών Ρωσοπόντιων . Η αστυνομία έστω και αργά επενέβη και εμπόδισε την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού, απομακρύνοντας το κομβόι από την πόλη.

Χαρακτηρίζω αυτό το κομβόι ως κομβόι ειρήνης γιατί σε κάθε ένα από τα αυτοκίνητα τους είχαν κολλήσει μια τουρκική και μια ελληνική σημαία. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θέλησαν περνώντας από την πόλη να δώσουν στους Έλληνες γείτονες ένα μήνυμα φιλίας. Όμως αυτή η χείρα φιλίας αντιμετωπίστηκε με γροθιά.

……………………

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone