ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 26-6-2011

Αστυνομική τρομοκρατία στο Σίσλι και στο Ταξίμ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –

Οι διαμαρτυρίες που έγιναν σε Σίσλι και Ταξίμ ενάντια στην αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από τον Χατίπ Ντίτζλε και στην απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των κρατούμενων βουλευτών, υπέστησαν τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας. Χτυπήθηκε ο βουλευτής Σαμπαχάτ Τουντζέλ, ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε διάφορα μέρη του σώματος. Κάποιοι φασίστες προσπάθησαν να λιντσάρουν κάποιους διαδηλωτές και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε βαριά.

Σήμερα στις 15.00 εκατοντάδες άτομα συνέρρευσαν μπροστά στο τζαμί της περιοχής Σίσλι στην Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθούνε για την απόφαση του YSK (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο) να αφαιρέσει την βουλευτική έδρα από τον Χατίπ Ντίτζλε. Όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε στο πλήθος να βαδίσει προς το Ταξίμ οι βουλευτές του Μπλοκ Μόχθου-Ειρήνης και Ελευθερίας ανέβηκαν στο λεωφορείο του BDP για να κάνουν ανακοίνωση τύπου. Και ενώ το πλήθος ετοιμαζόταν να περάσει απέναντι, ξαφνικά η αστυνομία τους επιτέθηκε.

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΕΓΚΥΟΣ

Τα δεκάδες δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία προκάλεσαν συνωστισμό. Γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν, έγκυος γυναίκα χτυπήθηκε, άτομα έπεσαν κάτω και παπούτσια παρατήθηκαν εδώ και εκεί.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΓΚΛΟΠ

Εντύπωση προκάλεσε ότι η αστυνομία χωρίς να συγκρατηθεί περικύκλωσε τον χώρο και μάλιστα χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό γκλοπ. Οι αστυνομικοί τραυμάτισαν πολλούς νέους, ενώ ένας 16χρονος έπαθε σοκ.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ

Ο χώρος της διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ οι βουλευτές Κωνσταντινούπολης Σιρί Σουρεγιά Οντέρ. Σεμπαχάτ Τουντζέλ, Λεβέν Τουζέλ και ο βουλευτής Μερσίνας Ερτογρούλ Κιουρκτσού επηρεάστηκαν ιδιαίτερα

από τα δακρυγόνα.

Από την μια πετάχτηκαν δακρυγόνα μέσα στο λεωφορείο και από την άλλη καθώς κλειδώθηκαν οι πόρτες οι βουλευτές κινδύνεψαν να πνιγούνε. Βγαίνοντας μετά από το λεωφορείο το στέλεχος του BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ κινδύνεψε να ποδοπατηθεί.

 

Ο ΤΟΥΝΤΖΕΛ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ

Ενώ οι βουλευτές μετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία, οι αστυνομικοί προσπαθώντας να τους σηκώσει, έσυραν και χτύπησαν τον Τουντζέλ.

……………..