Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Εφ. Ταράφ 6-6-2011

Ο Μεχμέτ Αγάρ τα ήξερε όλα

Στα πλαίσια της έρευνας για την δολοφονία το 1994 του δικηγόρου Γιουσούφ Εκιντζί, συνελήφθη ο καταδικασθείς για την υπόθεση Σουσουρλούκ και τέως στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων Αϊχάν Τσαρκίν.

Ο Τσαρκίν που συνελήφθη μετά από αίτημα του εισαγγελέα, παρουσιάσθηκε ενώπιον του 11ου Κακουργιοδικείου Άγκυρας, το οποίο αποφάσισε να κρατηθεί. Ο Τσαρκίν όταν τον έφεραν στο δικαστήριο μπροστά στο δικαστήριο δήλωσε στους δημοσιογράφους :

¨Ας βοηθήσουν όλοι τη δικαιοσύνη. Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, να βγει η αλήθεια. Περιμένω όλους να έρθουν δίπλα μου¨. Μετά η αστυνομία τον ανέβασε στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σιντζάν. Με βάση τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η Ταράφ, ο Τσαρκίν δεν αποκάλυψε μόνο τις τοποθεσίες όπου έγιναν οι δολοφονίες, αλλά παρείχε και πληροφορίες και για τις προετοιμασίες που είχαν γίνει. Περιέγραψε τις δολοφονίες των Εκιντζί, Μπασκίν, Ερνογάν και του Φαίκ Τζαντάν στις οποίες συμμετείχε.

Σχόλιο : Ο …κύριος αυτός ο Αγάρ, μας είχε κουβαληθεί και αυτός πριν λίγα χρόνια στην Ελληνική Θράκη για να μας πει πόσο πίστευε στην ελληνοτουρκική φιλία…. Πρώτα δηλαδή σκότωναν -ως κράτος-  όποιον ήθελαν στην Τουρκία και μετά τους έπιανε και η πρεμούρα για τα ιδεώδη της ειρηνικής συνύπαρξης !