Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ …ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !

Εφ. Μιλλιέτ 22-6-2011

Νέο ρεκόρ στο Καπαλίτσαρσί

Ρεκόρ έσπασε η τιμή του χρυσού στο Καπαλίτσαρσί της Κωνσταντινούπολης φτάνοντας τα 80,30 λίρες το γραμμάριο των 24 καρατίων.

Ο χρυσός μετά το χτεσινό του ρεκόρ συνεχίζει την άνοδο του και σήμερα.

Στο Καπαλίτσαρσί το ένα γραμμάριο χρυσού 24 καρατιών αγοράζεται 79,95 λίρες και πωλείται 80,30. Η χρυσή λίρα Δημοκρατίας αγοράζεται 531 λίρες και πωλείται 540 λίρες, ενώ το τέταρτο χρυσού αγοράζεται 128 λίρες και πωλείται 133 λίρες.

ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Ανησυχία προκαλεί στους καλοκαιρινούς υποψήφιους γαμπρούς η άνοδος του χρυσού πάνω από τις 80 λίρες το γραμμάριο οι οποίοι έκαναν σχέδια για γάμο. Τα τριπλά βραχιόλια που κολλάνε στις νύφες κατά τη διάρκεια των γάμων με τη σημερινή τιμή τους πωλούνται από 200 λίρες έως 4.000 λίρες.

Έτσι αν υπολογισθεί ότι κολλούνται 10 κοσμήματα το κόστος που θα χρειαστεί θα είναι τουλάχιστον 12.000 λίρες.

Ο Ριντβάν Σεν- πρόεδρος του επιμελητηρίου Κοσμηματοπωλών δήλωσε πως λόγω της κρίσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη στο δολάριο και στο ευρώ.

Ο Σεν ανέφερε πως οι επενδυτές θεωρούνε το χρυσό ως ασφαλές λιμάνι και πως «Για όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ιδιαίτερα στην Ευρώπη και για όσο δεν βελτιώνεται η κατάσταση σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία η άνοδος θα συνεχιστεί. Προς το παρόν η τάση είναι ανοδική» .

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone