¨ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΒΙΤΗΣ ¨

Εφ. Σταρ 17-6-2011

Αναφερόμενος στην επικαιρότητα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την πίστη του

Μιλώντας στην Αμπερίν Ζαμάν του Χαμπέρτούρκ είπε πως ¨πάντα αρνήθηκα να κάνω πολιτική πάνω σε θέματα ταυτότητας και θρησκείας. Ναι είμαι Αλεβίτης. Από πότε θεωρείται αδίκημα σε αυτή τη χώρα ;¨.

Αναφερόμενος σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητος είπε ότι σχετικά με το σύνταγμα είναι έτοιμος να συζητήσει τα πάντα – ακόμη και την υπηκοότητα- εκτός από τα τρία πρώτα άρθρα του συντάγματος.

Στο θέμα των επαφών με τον Οτζαλάν ο ηγέτης του CHP ανέφερε πως αν θα ήταν προς το συμφέρον θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Οτζαλάν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟΧΟ

Όπως είναι γνωστό πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με το ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης. Έγινε επίσης στόχος κριτικής καθώς κατά την περίοδο του ¨Αλεβίτικου ανοίγματος¨ απέφυγε προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

 

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που δεν απάντησε στις κατηγορίες ότι πριν από τις εκλογές δεν ανακοίνωσε ότι είναι Αλεβίτης αλλά το έκρυψε, μετά από την κάτω των προσδοκιών απόδοση του CHP στις εκλογές, για πρώτη φορά μίλησε σχετικά με το θέμα.

Ο Κιλιτσντάρογλου λέγοντας πως ¨Ναι είμαι Αλεβίτης. Από πότε θεωρείται αδίκημα σε αυτή τη χώρα ;¨ ξεκαθάρισε το θέμα τηρώντας μια σωστή στάση. Η στάση του όμως αυτή προκαλεί ένα ακόμη ερώτημα.

Γιατί το λέει μετά τις εκλογές ;

Σχόλιο : Γιατί απλά ξέρει που ζεί !