¨ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ! ¨

Εφ. Ταράφ 25-5-2011

Ψηφίστε αντάρτες

Η υποστηριζόμενη από το κόμμα BDP ανεξάρτητη υποψήφια βουλευτής του Ντιγιαρμπακίρ Λεϊλά Ζανά ζήτησε στήριξη χωρίς να τα μασάει : Δώστε τις ψήφους σας στο Κουρδιστάν, στην ειρήνη και στους αντάρτες.

Η Λεϊλά Ζανά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Η Ζανά δήλωσε πως «Θα έρθει μέρα που ο Οτζαλάν μέσα στον λαό του θα είναι δάσκαλος για αυτά τα παιδιά» .

Η Ζανά ευρισκόμενη στο χωριό Τσιτλίμπαχτσέ της περιοχής Χάζροö δεν επέτρεψε να σφαχτεί κουρμπάνι για την ίδια και απευθυνόμενη στους χωρικούς είπε : ¨ Ως κόμμα θα αγκαλιάσουμε όλους τους καταπιεσμένους λαούς. Δώστε τις ψήφους σας στο Κουρδιστάν, στην ειρήνη και στους αντάρτες¨.

Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην κυβέρνηση

Η Ζάνα συνέχισε λέγοντας : ¨Αυτή είναι περίοδος κατά την οποία πρέπει εμείς να επιλέγουμε τον καϊμακάμη μας, και τον νομάρχη μας. Είναι περίοδος κατά την οποία ο ηγέτης μας (Αμπντουλλάχ Οτζαλάν) πρέπει να είναι ανάμεσα μας. Είναι περίοδος κατά την οποία θέλουμε να βλέπουμε τους αντάρτες μας ανάμεσα μας. Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην κυβέρνηση. Αν το δέχονται εμείς είμαστε εδώ για να ζούμε μαζί. Αν δεν το δέχονται εμείς θα τα δημιουργήσουμε. Θα έρθει μέρα που ο Οτζαλάν μέσα στον λαό του θα είναι δάσκαλος για αυτά τα παιδιά, Πιστεύω πως δεν είναι μακριά εκείνη η μέρα. Αυτή η κυβέρνηση είτε θα κρατήσει την χείρα ειρήνης που τείνει ο Οτζαλάν και θα έρθει η ειρήνη, είτε εμείς ως λαός θα απορρίψουμε τα πάντα σε αυτό το σύστημα¨.

………………….