ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 12-5-2011

Καμπάνια ενάντια στην Τουρκία από την δεξιά της  Ευρώπης

Δεξιά κόμματα που συναντήθηκαν κρυφά στην Ιταλία, έβαλαν υπογραφές για μια νέα κρίση στην Ευρώπη. Την συνάντηση φιλοξένησε η Λίγκα του Βορρά και τα συναχθέντα εκεί δεξιά κόμματα από Αυστρία, Γαλλία, Δανία και Βέλγιο αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα και μέχρι τον Ιούνιο να αρχίσουν καμπάνια με τίτλο ¨Να διακοπούνε οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και να καταργηθούνε οι νόμοι για το άσυλο¨.

Το κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), το Βλαάμς Μπελάνγκ του Βελγίου, η Λέγκα του Βορρά, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, και το Δανικό Λαϊκό κόμμα…Το κοινό στοιχείο αυτών των ακροδεξιών και λαϊκίστικων αυτών κομμάτων είναι η θέση τους ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη και η αποβολή των μουσουλμάνων προσφύγων από αυτήν.

Η προηγούμενη συγκέντρωση των ηγετών των δεξιών κομμάτων αυτών είχε γίνει στην Βιέννη της Αυστρία, ενώ η δεύτερη έγινε την προηγούμενη Κυριακή στον βορά της Ιταλίας. Αντίθετα με την πρώτη, αυτή η σύνοδος έγινε με μυστικότητα. Αποκαλύφθηκε λόγω της μη συμμετοχής του ακροδεξιού Αυστριακός ηγέτης Χάιντς Κρίστιαν Στράσε στις τελετές μνήμης για τους νεκρούς του 2ου Παγκοσμίου πολέμου.

ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές μέρος όπου έγινε η σύνοδος, επιβεβαιώθηκε η διεξαγωγή της από τον Στράσε ο οποίος μίλησε χτες στον αυστριακό τύπο. Είπε πως γίνονται συνομιλίες για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Φιλελευθέρων-Πατριωτών και είπε πως «Συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα και κάναμε σημαντική πρόοδο».

Ο Στράσε με τις λαϊκίστικες θέσεις του ενάντια στην Τουρκία και το Ισλάμ ανέφερε τις ληφθείσες αποφάσεις ως εξής : ¨ Επιθυμούμε να διαφυλαχτεί η Ευρώπη από την εισροή των προσφύγων και να καταργηθεί η συνθήκη Σέγκεν. Πρέπει να καταργηθούνε οι νόμοι περί ασύλου και να αρχίσουν ξανά οι έλεγχοι στα σύνορα. Πρέπει αμέσως να διακοπούνε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Για αυτό σκοπεύουμε να οργανώσουμε εκατομμύρια ανθρώπους.¨

Αναφέρεται πως το κόμμα FPÖ μέχρι τώρα δεν υποστήριζε την ένταξη του στην επιδιωκόμενη να ιδρυθεί Ευρωπαϊκής Ομάδας Φιλελευθέρων-Πατριωτών, αλλά λόγω της αντιτουρκικής του στάσης το δέχτηκε. Η ομάδα αυτή αναμένεται να προβεί σε κινήσεις που θα δυσκολέψουν τις σχέσεις Άγκυρας-Βρυξελλών.

Η καμπάνια των δεξιών κομμάτων ενάντια στην Τουρκία και στους πρόσφυγες αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο.

…………………………