ΓΙΑ 500 ΜΕΤΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ…

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 14-5-2011

Εξωδικαστική εκτέλεση για δύο άτομα στο Μάρντιν

ΜΑΡΝΤΙΝ-Δύο άτομα στο δρόμο Μάρντιν-Ντιγιαρμαπακίρ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την στρατοχωροφυλακή διότι δεν υπάκουσαν στο ¨στοπ¨ . Ο νομάρχης Μάρντιν έκανε μια περίεργη ανακοίνωση όπου αναφέρει πως ¨Ως αποτέλεσμα των ευαισθησιών της στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκαν δύο άτομα¨.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν από την στρατοχωροφυλακή στο 40ο χλμ Μάρντιν-Ντιγιαρμπακίρ, που τους πυροβόλησε όταν δεν σταμάτησαν στο σήμα ¨στοπ¨ που τους είχαν κάνει. Τα στοιχεία τους δεν ανακοινώθηκαν ακόμη, ενώ τα σώματα τους μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Μάρντιν. Σχετικά με το θέμα ήρθε μια περίεργη ανακοίνωση από την νομαρχία του Μάρντιν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ¨ Λόγω των ευαισθησιών για το θέμα της τοποθέτησης ναρκών από την τρομοκρατική οργάνωση στους δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ καθώς και λόγω των αυξημένων περιστατικών κλοπής σύρματος είχαν ληφθεί μέτρα αποτροπής¨ συνδέοντας ουσιαστικά τον σκοτωμό των δύο ατόμων με τις ευαισθησίες της στρατοχωροφυλακής.

Στην ανακοίνωση παρέχεται η πληροφορία ότι ο ένας από τους δύο θανόντες είχε 7 καταδίκες για κλοπές και αναφέρονται τα εξής : ¨Στο 40ο χλμ του δρόμου Μάρντιν-Ντιγιαρμπακίρ με την βοήθεια θερμικής κάμερας πάνω σε θωρακισμένο όχημα τύπου κόμπρα εντοπίστηκαν ύποπτα άτομα και με τα μεγάφωνα του οχήματος προειδοποιήθηκαν επανειλημμένα με τη φράση ¨στοπ¨. Παρά τις προειδοποιήσεις τα ύποπτα άτομα συνέχισαν να διαφεύγουν. Τότε το προσωπικό στα πλαίσια των ορίων που ορίζει ο νόμος για την χρήση των όπλων, χρησιμοποίησε σε βάρος τους τα όπλα. Μετά από έρευνα που έγινε όταν ξημέρωσε, βρέθηκαν 2 άτομα νεκρά. Στου ενός τα χέρια υπήρχαν γάντια, ενώ κατασχέθηκαν ένα φτυάρι καθώς και 500 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο υπό την μορφή 12 ρολών, που είχαν αφαιρέσει από στύλους¨.