ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ…

Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 3-5-2011

Απάνθρωπη πρακτική στα σώματα των ανταρτών

Αποκαλύφθηκε ότι οι 7 αντάρτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Ντέρσιμ είχαν υποστεί βασανιστήρια. Οικογένειες που πήγαν στο Ερζερούμ για να πάρουν τα σώματα είδαν ότι είχαν βγει τα μάτια, είχε συνθλιβεί το κεφάλι και είχαν κοπεί αυτιά.

Τα σώματα των 7 ανταρτών του ΗRG που έχασαν τη ζωή τους στις 26 Απριλίου κατά την επιχείρηση του τουρκικού στρατούς την περιοχή Πουλουμούρ του Ντέρσιμ μεταφέρθηκαν στην Μαλάτια και στο Ερζερούμ. Οι οικογένειες που πήγαν στο Ερζερούμ ανέφεραν πως υπήρξαν κτηνωδίες πάνω στα πτώματα, καθώς είχαν βγει τα μάτια τους, είχαν κοπεί τα αυτιά τους και είχε συνθλιβεί το κεφάλι τους.

Η οικογένεια του Κενάν Τας που έχασε την ζωή του στην σύγκρουση προσέφυγε στο τμήμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χακκάρι, και μετά ο Σαμί Γκιορεντάγ- γραμματέας του τμήματος και η οικογένεια του Τας πήγαν στο Ερζερούμ για να πάρουν το σώμα του παιδιού τους. Στο νοσοκομείο αφού περίμεναν για ώρα έμαθαν πως το σώμα του παιδιού τους βρίσκεται στην Μαλάτια και ξεκίνησαν για εκεί.

Με βάση τις πληροφορίες που η επιτροπή έδωσε στο ΑΝF τα σώματα στο Ερζερούμ ήταν σε κατάσταση μη αναγνωρίσιμη. Τα σώματα των ανταρτών αφού σκοτώθηκαν και μετά τεμαχίστηκαν και κάηκαν, ενώ σε κάποια είχαν βγει τα μάτια και είχαν κοπεί τα αυτιά.