14 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ -ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΟ

Εφ. Μπιργκιούν 24-5-2011

 

Πάλι απορρίφθηκε η αποφυλάκιση της ¨δωρεάν παιδείας¨

Για Τρίτη φορά βρέθηκαν ενώπιον του δικαστή του 10ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης οι κρατούμενοι για 14 μήνες και 10 μέρες φοιτητές του πανεπιστημίου της Άγκυρας Μπερνά Γιλμάζ και Φερχάτ Τουζέρ, οι οποίοι στις 14-3-2010 την ώρα που μιλούσε στο στάδιο Αμπντί Ιπεκτσί ο πρωθυπουργός Ερντογάν, άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Θέλουμε δωρεάν παιδεία¨.

…………………….

Ο Φερχάτ Τουζέρ ανέφερε πως δεν είχε καμία σχέση με οργανώσεις και πως έμαθε για την εκδήλωση μέσα από το ίντερνετ και έκανε την διαμαρτυρία του πιστεύοντας πως πρόκειται για μια δημοκρατική αντίδραση. Ο Τουζέρ περιέγραψε πως η δωρεάν παιδεία και μεταφορά είναι αίτημα όλων . Η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου.

ΓΙΛΜΑΖ : ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΥΠΕΣΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Η Μπερνά Γιλμάζ ανέφερε ότι είναι μέλος της Ομοσπονδίας Νεολαίας και πως : ¨Η εκπαίδευση σε μια δημοκρατική χώρα είναι δικαίωμα όλων. Σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν μπορούνε να αντιμετωπίσουν τις εκπαιδευτικές δαπάνες. Υπάρχουν οικογένειες που εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες για ν βρούνε αυτά τα χρήματα. Αυτό το θέμα θέλησα να εκφράσω. Και οι άνθρωποι δεν μας βλέπουν ως τρομοκράτες αλλά μας στηρίζουν. Φέρνοντας με από τις φυλακές υπέστην βασανιστήρια.

………………….

Σχόλιο : Και παρατάθηκε η κράτηση τους που ήδη κλείνει –αν είναι δυνατόν- 14 ΜΗΝΕΣ ! Απλά επειδή σήκωσαν ένα πανό στην ομιλία του Ερντογάν ζητώντας δωρεάν παιδεία. …