ΜΟΥΧΣΙΝ ΓΙΑΖΙΤΖΙΟΓΛΟΥ

Εφ. Ακσάμ 10-5-2011

Αποκαλύφθηκε η ύπαρξη δηλητηρίου στο αίμα του Γιαζιτζίογλου. Για πρώτη φορά δημοσιεύεται στο βιβλίο ¨Ένας μαχητής στο όρος Κες¨ του Εμρέ Σοντζάν, η ιατρική αναφορά για τον θάνατο του Γιαζιτζίογλου στο ελικόπτερο, στην οποία γίνεται λόγος για δηλητήριο στο αίμα του.

Σύμφωνα με τη είδηση του Ntvmsnbc, η εισαγγελία του Μάρας ρώτησε στις 30-3-2009 την ιατροδικαστική υπηρεσία Αδάνων σχετικά με τον παράγοντα που προκάλεσε τον θάνατο του Γιαζιτζίογλου.

Κατά την εξέταση αίματος, εσωτερικών οργάνων και τοξικολογικής ούρων, δεν βρέθηκε κάτι αφύσικο στον Γιαζιτζίογλου. Αναφερόταν με σαφήνεια πως δεν είχε βρεθεί ούτε στον Γιαζιτζίογλου, αλλά ούτε και στους δίπλα CO (μονοξείδιο). Καθώς όμως ο φάκελος πέρασε στην DDK, άλλαξε η πορεία των πραγμάτων.

Αυτή τη φορά τα δείγματα αίματος στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Το αποτέλεσμα του Τοξικολογικού τμήματος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας ήταν εντελώς διαφορετικό.

Στο αίμα του Γιαζιτζίογλου και των άλλων που σκοτώθηκαν βρέθηκαν υψηλές ποσότητες μονοξειδίου. Στο δείγμα αίματος του Γιαζιτζίογλου ανιχνεύθηκε 13,1% μονοξείδιο του άνθρακα, στον πιλότο Καγιά Ιστέκτεπέ 26,6% μονοξείδιο, στον Ερχάν Ουστουντάγ 21,8%, στον Γιουξέλ Γιαντζί 8,5%, στον Ισμαήλ Γκιουνές 27% και στον Μουράτ Τσελίκαγιά 10,1%.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι μετά από το ατύχημα που πλέον σχολιάζεται και ως ¨δολοφονία¨, κλάπηκε από τα συντρίμμια και οι συσκευές Argus 5000 CE και Skymap IIIC που περιείχαν πληροφορίες για την πτήση.

………………………..

Σχόλιο :  Μια πολύ σκοτεινή δολοφονία του 2009 ενός ηγέτη κόμματος στην Τουρκία, με μάλλον …χακί άρωμα.