ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΜΕ

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 19-5-2011

Δωροδοκία από το ΑΚΠ προς τα τοπικά ΜΜΕ στο Ντιγιαρμπακίρ

Οι υποψήφιοι του ΑΚΠ στο Ντιγιαρμπακίρ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν η δήλωση του Ερντογάν πως ¨Δεν υπάρχει κουρδικό θέμα¨ αλλά και οι μετέπειτα στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, βρήκαν ως λύση να δωροδοκήσουν τα τοπικά ΜΜΕ.Μέσω του Κέντρου Εκλογικού Συντονισμού που ιδρύθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματος ΑΚΠ στο Ντιγιαρμπακίρ,  έγιναν δωροδοκίες σε τοπικές εφημερίδες και τηλεοράσεις.

Οι όροι για την δωροδοκία ήταν να δημοσιεύουν κάποιες ειδήσεις και μάλιστα από ¨την καλή σκοπιά¨. Έτσι σε κάποιες τοπικές εφημερίδες στο Ντιγιαρμπακίρ δόθηκαν 15 χιλιάδες λίρες, ενώ σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια δόθηκαν 50 χιλιάδες λίρες.

Έγινε γνωστό ότι τις δαπάνες για τις δωροδοκίες κάλυψαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΑΚΠ Γκαλίπ Ενσαρίογλου, Τζουμά Ιτστέν και ο υπουργός Μεχντί Εκέρ.

Τα χρήματα αυτά τα μοίρασαν τα στελέχη του ΑΚΠ στις τοπικές εφημερίδες και τηλεοράσεις ώστε να μην τους κάνουν αντιπολίτευση κατά την εκλογική τους εκστρατεία και για να αντιμετωπίζουν θετικά τις σχετικές ειδήσεις.

Έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 3 τοπικές εφημερίδες και 2 τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δέχτηκαν αυτά τα χρήματα, ενώ κάποιες εφημερίδες δεν τα δέχτηκαν.

Σχόλιο : Αλήθεια στην Ελληνική Θράκη πόσα ΜΜΕ έχουν αρνηθεί τα χρήματα των ¨Μήδων¨ του σήμερα ; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μειονοτικά  ΜΜΕ…