ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ

Εφ. Ραντικάλ 2-5-2011

Οι κρατούμενοι καθάριζαν και οι τουρίστες λιάζονταν

10 κρατούμενοι των φυλακών τύπου L στην Αλάνια, άρχισαν να δουλεύουν στις ακτές της Αλάνιας ως εργάτες στην καθαριότητα, έναντι 8 λιρών τη μέρα.

Μετά από αίτημα της Επαρχία Αλάνιας και σε εφαρμογή του σχεδίου ¨Οικολόγοι Φυλακισμένοι¨, 10 κρατούμενοι από τις φυλακές τύπου L της Αλάνιας άρχισαν έναντι αμοιβής να καθαρίζουν το περιβάλλον στις ακτές. Κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος οι κρατούμενοι καθάρισαν την ακτή την ώρα που οι τουρίστες λιάζονταν. Οι κρατούμενοι γύρισαν όλη την ακτή με σακούλες στα χέρια. Υπό την επίβλεψη 2 φυλάκων θα καθαρίζουν για 4 μέρες την ακτή, με αμοιβή 8 λίρες την μέρα.

Ο Καϊμακάμης Αλάνιας Χουλουσί Ντογάν, ο εισαγγελέας Γενέρ Γιαβούζ, ο διευθυντής της φυλακής Σαμπρί Καρατάς , ο προϊστάμενος των Κοινωνικών Υπηρεσιών Τσετίν Γκεγίκ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων επισκέφτηκαν τους κρατούμενους που καθάριζαν. Ο εισαγγελέας Γιαβούζ ανέφερε πως εργάζονται για μια καθαρή και ασφαλή Αλάνια και είπε πως «Οι κρατούμενοι θα αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, αλλά θα είναι και πιο ευαίσθητοι στην κοινωνική τους ζωή».

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone