ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤAΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ

Εφ. Ταράφ 23-5-2011

Έγκριση από το Ισραήλ για την κατασκοπική κάμερα

Η σχετική με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά ένταση δεν στάθηκε εμπόδιο στην πώληση ενός στρατιωτικού συστήματος από το Ισραήλ προς την Άγκυρα.

Ενώ διαρκεί η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ σχετικά με τον νέο δρομολόγιο του πλοίου Μαβί Μαρμαρά που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, έγινε γνωστό πως την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ ενέκρινε πώληση στρατιωτικής κατασκοπευτικής κάμερας που είχε παγώσει επί μακρόν.

Η είδηση της ιστοσελίδας Media Line της 19ης Μαΐου ανέφερε πως το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ με μια απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ¨καρότο και μαστίγιο¨ ενέκρινε την πώληση στην Τουρκίας της εξελιγμένης κάμερας πληροφοριών και του συστήματος στιγμιαίων εικόνων LOROP. Αυτή η έγκριση έρχεται 1,5 χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

…………………

Το σύστημα LOROP σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στα αμερικανικής κατασκευής F-4 και F-16. Η ηλεκτροοπτική κάμερα του συστήματος LOROP είναι μια από τις πιο εξελιγμένες στρατιωτικές κατασκοπευτικές κάμερες και έχει την δυνατότητα να παράσχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας μέρα και νύχτα. Το σύστημα LOROP μεταδίδει αυτόματα τις εικόνες στο κέντρο διοίκησης, ενώ τα αεροπλάνα που το φέρουν μπορούνε να τραβήξουν εικόνες από το πεδίο πολέμου χωρίς καν να μπούνε στον εχθρικό εναέριο χώρο.

………………….