ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Εφ. Ραντικάλ 18-5-2011

Μπαϊντεμίρ : Εξαφανίστηκε ο φόβος του θανάτου στους ανθρώπους !

Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ και μέλος του κόμματος BDP Οσμάν Μπαϊντεμίρ περιέγραψε αυτά που είδε όταν ο κόσμος μετά τον σκοτωμό των 12 ΠΚΚδων, πέρασε τα σύνορα για να φέρει τα σώματα τους.

Ο Μπαϊντεμίρ δήλωσε πως ήρθε από το Σιρνάκ όπου κατά τις δύο μέρες που πέρασε εκεί βίωσε ένα τραύμα. Ανέφερε τα εξής : ¨Δεν είναι σωματικό τραύμα αλλά ψυχικό. Δεν ξέρω πως μπορεί να εξηγηθεί. Άντρες, παιδιά, γέροι, γυναίκες, 3 γενιές, παππούς, γιός και εγγονός σκέφτονται και αισθάνονται τα ίδια πράματα. 3 γενιές έχουν τα ίδια αισθήματα και οι 3 αυτές γενιές δεν φοβούνται από τον θάνατο. Ο φόβος του θανάτου εξαφανίστηκε. Περπατάνε ανάμεσα στις νάρκες. Αδιαφορώντας για το τίμημα πάνε και φέρνουν τα παιδιά τους. Βιώνουν μια απίστευτη αλληλεγγύη και ομόνοια, αλλά ταυτόχρονα και μια απίστευτη μοναξιά. Ο μόνος ο οποίος φυλάει αυτούς τους ανθρώπους που με την καρδιά τους είναι έτοιμοι να γράψουν έπος, είναι ο Θεός. Πραγματικά η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Έχουμε καθήκον να σβήσουμε έγκαιρα αυτή τη φωτιά πριν κάψει όλη την κοινωνία και πριν φτάσει ακόμη και στις δυτικές περιοχές της Τουρκίας. Εύχομαι αυτή η φωτιά να σβήσει το συντομότερο, πριν να πάρει και άλλες ζωές¨.

Σχόλιο : Ο δήμαρχος αναφέρεται στην πραγματικά ηρωική πράξη πολλών Κούρδων της περιοχής Σιρνάκ, όπου όλοι μαζί πέρασαν τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ για να βρούνε και να φέρουν –όπως και έκαναν- τα σώματα των ανταρτών που σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις των σκοτωμένων ανταρτών. Η πράξη αυτού του κόσμου πραγματικά θυμίζει τους αρχαίους Έλληνες και τις μάχες που έδιναν για να πάρουν το σώμα του νεκρού πολεμιστή.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone