ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΜΑΗΛ ΜΠΑΚΙΡ ;

Εφ. 24-5-2011

Που είναι ο Ισμαήλ Μπακίρ

Ο Ισμαήλ Μπακίρ μέλος του κόμματος BDP που στις 21 Μαΐου τον επιβίβασαν δια της βίας σε ένα όχημα στην περιοχή Ουμράνιε, χτες το βράδυ στις 21.45 πήρε τηλέφωνο από απόρρητο νούμερο τον αδερφό του.

Ο πρόεδρος του τμήματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κωνσταντινούπολης Αμντουλμπακί Μπογά, στην σχετική δήλωση που έκανε ανέφερε πως ο Ισμαήλ Μπακίρ είπε στον αδερφό του πως ¨Με απήγαγαν, αφέθηκα ελεύθερος. Σε δύο τρεις μέρες θα γυρίσω¨. Ο Μπογά ανέφερε πως όταν ο αδερφός του τον ρώτησε ¨που είσαι και ποιοι σε απήγαγαν¨ τότε του έκλεισε το τηλέφωνο. Ο Μπογά ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν είχε κάποια σχετική πληροφορία από την αστυνομία.

ΔΕΧΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΣ

Στην εβδομάδα αγώνα ενάντια στις εξαφανίσεις κρατουμένων, ήρθε η είδηση για έναν ακόμη αγνοούμενο. Ο 26χρονος Ισμαίλ Μπακίρ που είχε δεχτεί πολλές φορές απειλές διότι ήταν μέλος του κόμματος BDP για τρεις μέρες αγνοείται. Η οικογένεια του αναφέρει ότι τρεις αστυνομικοί με πολιτικά τον απήγαγαν στις 21-5-2011 από την συνοικία Μουσταφά Κεμάλ-Ουμράνιε.Το αστυνομικό τμήμα της Ουμράνιε στην αρχή είπε ότι έχει συλληφθεί και μετά το αρνήθηκε.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ : ΒΟΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

Η μητέρα του η Ελίφ Μπακίρ που δεν ήξερε πως ο γιός της επί μήνες δεχόταν απειλές από αστυνομικούς, κατέρρευσε με το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 21-5-2011. Η Μπακίρ περιγράφει πως το τηλέφωνο χτύπησε γύρω στις 9.30 και λέει : ¨Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου μια λαχανιασμένη φωνή μου είπε πως ήταν φίλος του Ισμαήλ και πως καθώς είχε ραντεβού μαζί του, την ώρα που έφτανε στην τοποθεσία είδε 3 αστυνομικούς με πολιτικά και ασυρμάτους να ανεβάζουν τον Ισμαήλ με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο, την ώρα που αυτός φώναζε ¨βοήθεια, θα με σκοτώσουν¨. Ο γιός μου για μήνες ήταν σαν κλειστό κουτί. Για να μην μας λυπήσει δεν μας έλεγε τίποτε. Αν του συμβεί κάτι και σε μια τρίχα των μαλλιών του υπεύθυνος θα είναι ο πρωθυπουργός Ερντογάν που κάθε τόσο απειλεί του Κούρδους και ενθαρρύνει έτσι τους αστυνομικούς¨.

…………………………….