ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Εφ. Μπιργκιούν 2-5-2011

Βασανιστήρια σύμφωνα με τον νόμο !

Εντύπωση προκάλεσε ότι το Κακουργιοδικείο του Μιντγιάτ στην αθωωτική απόφαση που έβγαλε για τους κατηγορούμενους, αναφέρει πως η ¨απειλή¨ για διάπραξη αδικήματος δεν αναγνωρίζεται ως αδίκημα από τον νόμο και ότι σχετικά με τον ¨απλό τραυματισμό¨ , ¨διαπράχθηκε στα πλαίσια των ορίων του νόμου¨.

5 άτομα που συνελήφθησαν στις 21 Οκτωβρίου 2008 στη πόλη Ιντίλ του νομού Σιρνάκ, κατά την διάρκεια διαδήλωσης για τις συνθήκες κράτησης του Οτζαλάν, υπέβαλαν μήνυση στους υπαλλήλους της Ασφάλειας Φ.Α, Μ.Κ και Ν.Μ.Σ. για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια. Η δίκη έληξε με την αθώωση των αστυνομικών. Οι Μεχμέτ Μπαιράμ, Μεχμέτ Σαλίχ Γκετσγκέλ, Χουσνού Ντογάν, Μουσά Μπαιράμ, Χασάν Ελαρσλάν και Γιουσούφ Ινάν κατά την διάρκεια της σύλληψης τους στις 23-10-2011 αλλά και όσο ήταν κρατούμενοι υποστήριξαν πως υπέστησαν ξυλοδαρμούς και απειλές και υπέβαλαν μήνυση. Όταν μετά από αίτημα των δικηγόρων Τ.Γ., Β.Β. και Ρ. Γ άρχισε έρευνα για τα περιστατικά που συνέβησαν κατά την σύλληψη και αργότερα, την ώρα που οι εντολείς τους αναγνώριζαν τους αστυνομικούς που τους είχαν χτυπήσει, ο αστυνομικός Φ.Α απείλησε τον Μεχμέτ Μπαιράμ λέγοντας του πως ¨Εγώ σε γνωρίζω¨ και πως μετά την σύλληψη του την ώρα που τον πήγαινε στο νοσοκομείο τον χτύπησε ξανά με γκλόμπ, κλωτσιές και σκαμπίλια.

……………….

Το δικαστήριο αθώωσε τον αστυνομικό Φ.Α καθώς έκρινε ότι η ¨απειλή¨ αδικήματος δεν αναγνωρίζεται ως αδίκημα στον νόμο, ενώ αθώωσε επίσης και τους αστυνομικούς Φ.Α ,Μ.Κ και Ν.Μ.Σ. καθώς έκρινε σχετικά με τον τραυματισμό πως συνέβη κατά την ώρα της διαμαρτυρίας και μέσα στα πλαίσια των ορίων του νόμου.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone