ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙ ΕΝΙΟΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ 7-5-2011

Χάθηκε η σφαίρα που είχε χτυπήσει τον Φερχάτ !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Αποκαλύφθηκε ότι η σφαίρα που είχε πετύχει στις 7 Οκτωβρίου 2007 στην περιοχή Γενίμπόζνα τον Φερχάτ Γκερτσέκ την ώρα που πουλούσε περιοδικό με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος, ενώ είχε σταλεί στην ιατροδικαστική για έρευνα, χάθηκε.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 9ο Πρωτοδικείο του Μπακίρκιοι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί Τζενγκίζ Τσαλίς, Γιαβούζ Οζέρ, Αϊντίν Οζέρ, Χασάν Μπαϊρακτάρ, Εμρέ Τασκίν, Τζαν Κοτσμπουλμπούλ και Μουζαφέρ Ουνάλ δεν μετείχαν.

Τον Φερχάτ Γκερτσέκ που τότε 17χρονος πουλούσε το περιοδικό ¨Διαδήλωση¨ και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και έμεινε ανάπηρος, τον έφεραν στο δικαστήριο οι γονείς του με αναπηρική πολυθρόνα.

Ο δικαστής Αλή Καρά ανέφερε πως έστειλε την σφαίρα στην ιατροδικαστική υπηρεσία, αλλά όταν η σακούλα επανήλθε στο δικαστήριο έλλειπε η σφαίρα .

Παίρνοντας τον λόγο ο δικηγόρος του Γκερτσέκ είπε πως «Ζητάμε να ερωτηθεί η ιατροδικαστική για την τύχη της σφαίρας. Επίσης απωλέσθη και η μπλούζα που φορούσε την μέρα εκείνη ο Φερχάτ Γκερτσέκ. Αυτή η μπλούζα ήταν σημαντική για τον καθορισμό της απόστασης από την οποία έγινε ο πυροβολισμός.»

Ο δικαστής Αλή Καρά ανέβαλε την διαδικασία για να ερευνηθεί η τύχη της σφαίρας και να συμπληρωθούνε τα κενά.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ, ΚΑΙ 15 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΥΡOΒΟΛΗΘΗΚΕ

Ο Γκερτσέκ το 2007 ενώ πουλούσε το περιοδικό ¨Διαδήλωση¨ πυροβολήθηκε μια φορά στην πλάτη και έμεινε ανάπηρος. Σε 4 αστυνομικούς ασκήθηκε δίωξη και αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι και 10,5 έτη, ενώ στον Φερχάτ Γκερτσέκ ασκήθηκε δίωξη για ¨αντίσταση κατά της αρχής, πρόκληση φθοράς και παράνομη διαδήλωση¨.

……………………