ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ F-35

Εφ. Ζαμάν 7-5-2011

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ : Είναι πολύ σημαντικό η Τουρκία να έχει ισχυρή αμυντική βιομηχανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ ανέφερε πως η αμυντική βιομηχανία είναι ένας τομέας στον οποίο δίνει σημασία και είπε : ¨ Η Τουρκία ως μια μεγάλη χώρα με μεγάλη έκταση και στρατό, είναι πολύ σημαντικό να έχει μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία¨.

Ο Γκιούλ μετείχε στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής τεμαχίων αεροπορικού κινητήρα που από κοινού ανοίγουν στην Σμύρνη ο όμιλος Kale Grubu και η Pratt&Whitney. Ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή στην τελετή των εγκαινίων. Ο Γκιούλ τόνισε πως ο όμιλος Kale είναι μια από τις φίρμες που έχουν προσφέρει στο ρίζωμα της βιομηχανίας, και πως η Τουρκία έχει κερδίσει πολλά με την είσοδο του ομίλου σε τομείς υψηλής τεχνολογίας που χρειάζονται εξειδίκευση. Ο πρόεδρος Γκιούλ ανέφερε πως ο όμιλος Kale είναι μια από τις μεγάλες φίρμες που διασφαλίζουν την ισχυροποίηση της Τουρκίας, και συνεχάρη για αυτό τον επίτιμο πρόεδρο του ομίλου Ιμπραήμ Μποντούρ.

¨ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ¨

Ο Γκιούλ δήλωσε : Η Τουρκία ως μια μεγάλη χώρα με μεγάλη έκταση και στρατό, είναι πολύ σημαντικό να έχει μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Παρακολουθώ στενά την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών. Αισθάνομαι υπερήφανος με τις επιτυχίες τους. Επισκέπτομαι συνεχώς και θαυμάζω τους σημαντικούς φορείς και τ βιομηχανίες όπως TAİ, ASELSAN, και Makine Kimya. Σημαντικές εξελίξεις βλέπουμε και στον ιδιωτικό τομέα της αμυντικής βιομηχανίας Το 2008 είχαμε κάνει τα εγκαίνια της αεροπορικής βιομηχανίας του ομίλου Kale.

……………..